تاثیر دوزبانگی در آموزش و پرورش دانش آموزان دوره ی ابتدایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF02_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید دلاور

دانشگاه فرهنگیان ایلام، پردیس شهید مدرس، دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته، رشته ی علوم تربیتی

عشرت نقی زاده

دانشگاه فرهنگیان ایلام، پردیس امام جعفر صادق(ع)، دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته، رشته ی علوم تربیتی

چکیده

آموزش و پرورش به عنوان اصلی ترین و معتبر ترین شریان در فرایند یاددهی یادگیری باید به تمامی جنبه های محیطی، فیزیکی - و روحی فراگیران در امر تعلیم و تربیت توجه داشته باشد، چراکه آموزش و پرورش صحیح در گرو توجه همه جانبه به نیاز فراگیران است. در این میان، یکی از عواملی که نقش غیر قابل انکاری در تعلیم و تربیت فراگیران (بخصوص در دوره ی ابتدایی) ایفا می کند، امر دوزبانگی و تفاوت گفتاری در میان کودکان، هنگام ورود به ساختار رسمی آموزش است.در جهان کنونی پدیده دوزبانگی امری عادی است و یافتن کشوری که در بین گویشگران آن حداقل دو زبان وجود نداشته باشد تقریبا امری محال به نظر می رسد. که این موضوع در سرزمین پهناور ایران به علت وجود اقوام مختلف به فراوانی مشاهده می گردد. دوزبانگی پدیده ای است جهانی که در اکثر کشورهای جهان وجود دارد و عبارت از حالتی است که فرد به زبان دیگری غیر از زبان مادری خود آموزش می بیند. پژوهش حاضر که به صورت مروری و کتابخانه ای نگارش شده است، سعی بر آن دارد که تاثیر دوزبانگی در آموزش و پرورش دانش آموزان و بطور خاص در دوره ی آموزش ابتدایی، بررسی نماید.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش ابتدایی، دوزبانگی، مناطق دوزبانه، روش های تدریس دو زبانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.