مدرسه پژوهش محور
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF02_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2705
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان تهران
چکیده
با توجه به اهمیت گسترش و تعمیق فرهنگ پژوهش در حل مشکلات مدرسه و ذکر آن در سند تحول بنیادین به عنوان راهبردهای کلان آموزش و پرورش، هدف از این پژوهش یافتن شیوههای موثر در حل مشکلات تعلیم و تربیت بود؛ که امروزه از اقدام پژوهی مشارکتی بدین منظور در جهان بهره برده میشود؛ بدین منظور با استفاده از روش کتابخانهای و جمعآوری تحقیقات انجام شده در سایر کشورها و با مراجعه به اسناد و مدارک و سایتهای مرتبط، در زمینهی تاریخچهی اقدام پژوهی و همینطور اقدام پژوهی انفرادی و گروهی اطلاعاتی جمعآوری گردید. نتیجه این مطالعه نشان داد که پژوهش مشارکتی میتواند روشی موثر برای یافتن راه حلهای مناسب برای حل مشکلات مدرسه و معلمان باشد. از آنجاییکه این نوع پژوهش با همکاری تمام افراد مدرسه و اولیا انجام میشود، در کاستن از مشکلات دانشآموزان و بهبود نظام مدرسه، کاربرد فراوانی دارد و باعث افزایش انگیزهی کاری، افزایش توانایی حرفهای از طریق تفکر انتقادی، اصلاح وضعیت مدرسه، پیشرفت تخصص های محلی در مدرسه و معلمان میگردد. انجام این پژوهش نیز در چهار گام: تشخیص، عمل، اندازه گیری و تفکر به صورت چرخهای انجام میگیرد که چرخهای بودن آن باعث عمقبخشی به عمل و نتیجه بهتر خواهد شد. تفاوت عمدهی این شیوه با روش های قدیمی، تاکید بر روی دانش و عمل است که این دو عنصر در طول مراحل بر روی هم تاثیر میگذارند. بنابراین بهتر است که اقدام پژوهی در مدارس به صورت گروهی و مشارکتی انجام شود.کلیدواژه ها
پژوهش، پژوهش مشارکتی، اقدام پژوهی، اقدام پژوهی مشارکتیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.