تاثیرتدریس بر اساس رویکرد بدیعه پردازی برمهارت های حل مسیله سازنده وناکارآمد دانش آموزان دختر پایه پنجم در درس علوم اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF02_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرمین بایزیدی

گروه علوم تربیتی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی،ارومیه، ایران

مصطفی شیخ زاده

گروه علوم تربیتی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی،ارومیه، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر تدریس بر اساس رویکرد بدیعه پردازی بر مهارتهای حل مسیله سازنده و نا کارآمد دانش آموزان دختر پایه پنجم در درس علوم اجتماعی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر میزان کنترل محقق بر متغیرهای تحقیق، غیر آزمایشی و از نوع شبه تجربی است . جامعه آماری عبارت از دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی دختر شهرستان سردشت به تعداد 624 نفر است. روش تحقیق، روش شبه آزمایشی و روش نمونه گیری، تصادفی خوشهای بود . حجم نمونه با توجه به روش پژوهش شامل دوکلاس در گروه های آزمایش و کنترل و تعداد هرکلاس 25 نفر میباشد. گردآوری داده ها به وسیله پرسش نامه فرم کوتاه پرسشنامه تجدیدنظر شده حل مسیله اجتماعی بوده است. پایایی آزمون برای این پرسشنامه بین 0/68 تا 0/91 گزارش شده است، روایی سازه این پرسشنامه نیز با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و همبستگی با دیگر مقیاس های حلمسیله و سازه های روانشناختی همپوش، تایید شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار) و در بخش استنباطی از تحلیل کوواریانس یک راهه استفاده گردید. نتایج به دست آمده نشان میدهد از بین 5 مولفهی حل مسیله اجتماعی، تفاوت میانگین دو گروه آزمایش و گواه در مقیاس های جهتگیری مثبت به مسیله و سبک حل مسیله منطقی به عنوان خرده مقیاس حل مسله سازنده، دیگر مقیاس ها که شامل سبک تکانشی/ بی احتیاط، سبک اجتنابی و جهت گیری منفی به مسیله هستند، خرده مقیاسهای حل مسیله ناکارآمد را تشکیل می دهند معنادار است و درهمه مولفه ها دانش آموزان گروه آزمایش پیشرفت بهتری داشتند.

کلیدواژه ها

روش تدریس بدیعه پردازی، حلمسیله سازنده، حل مسیله ناکارآمد، تعلیمات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.