بررسی عقل و نفس از دیدگاه افلاطون و مقایسه با نظریات سقراط و ارسطو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF02_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7994
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
چکیده
افلاطون اولین کسی بود که نفس را از هر جهت غیرجسمانی دانست و هرگونه نظری که با ملاحظه آن بتوان نفس را به عنصری از عناصر تاویل نموده و از این راه جنبه روحانی و متافیزیکی نفس را کنار نمود و در فلسه خود مردود دانست توجهافلاطون به بسیط بودن نفس، عدم ترکیب و عدم امتداد آن به لحاظ برخوداری از قوه تذکار، باعث شد که وی وجود آن را مقدم بر حیات جسمانی فعل او بشمار آورد و حیات نفسانی را مستقل از حیات جسمانی بداند. نفس هرگاه فیض عقل را دریابد و به تبعیت از آن فظایلش به کمال برسد، افعالش از افعال عقل حکایت می کند و زمانیفضایل او کامل می شود که ذات خود را بشناسد و به حقیقت جوهر خویش آگاه شود، و در این حالت است که احوال و رموز عالم برای نفس مکشوف می شود. چیزی که واضح است این است که خداوند انسان را به بهترین صورت خلق کرده است، بهنحوی که نشان دهنده صورت الهی باشد. پس آن چه بطور خالصه درباره روانشناسی افلاطون می توان گفت این است که عقیده او درباره بساطت نفس تغییر یافته ولیکن درباره بقای نفس ناطقه و دوگانگی نفس و بدن و تقدم نفس بر بدن همچنانثابت و پایدار مانده است پس اگر عقل فعال را عقل مطلقی بدانیم که با معقولات مطلقه اتحاد دارد و مبدا بشماریم که معقولات بالقوه را یکجا و با یک عمل فعلیت می بخشد. مشرب ارسطو مطابق مذهب افلاطون و یا بسیار نزدیک به آن خواهد بود.کلیدواژه ها
جان، روح، نفس، طبیعت گرایی و حس گرایی ، تربیت عقلانی ، ایده نیکمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.