بررسی تاثیر فضیلت سازمانی و حمایت سازمانی درک شده بر توسعه حرفه ای سازمانی در اداره کل مخابرات استان اردبیل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس علمی مدیریت،حسابداری،اقتصاد و بیمه
  • کد COI اختصاصی: MAEDCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله باغبانی

مهدی حسینی

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر فضیلت سازمانی و حمایت سازمانی درک شده بر توسعه حرفه ای سازمانی در اداره کل مخابرات استان اردبیل می باشد. از لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی، از لحاظ نوع روش ، توصیفی و همبستگی می باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل مخابرات استان اردبیل است که تعداد آنها برابر 150 نفر می باشد. برای تعیین حجم نمونه کارکنان از جدول مورگان استفاده شد و تعداد نمونه آماری برابر 108 نفر بدست آمد که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظورگردآوری داده های موردنیاز، از پرسشنامه ی استاندارد توسعه حرفه ای (حجازی و رستمی، 1391)، حمایت سازمانی درک شده ایزنبرگر و همکاران(1990) و پرسشنامه ی استاندارد فضیلت سازمانی(کامرون و همکاران، 2004) استفاده شده است. با استفاده از اعتبار محتوایی، روایی پرسشنامه ها توسط اساتید تایید شد و بااستفاده از ضریب آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه فضیلت سازمانی 0/88 حمایت سازمانی 0/91 و توسعه حرفه ای 0/74 بدست آمد. داده های آماری با نرم افزار SPSS پردازش و تجزیه و تحلیل شده است و برای تحلیل فرضیات از ضریب رگرسیون تک متغیره استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که فضیلت سازمانی بر توسعه حرفه ای سازمانی کارکنان تاثیر مثبت معنی داری دارد و 0/60 از تغییرات مربوط به توسعه حرفه ای سازمانی را پیش بینی می کند. همچنین حمایت سازمانی درک شده بر توسعه حرفه ای سازمانی کارکنان تاثیر مثبت معنی داری دارد و 0/67 از تغییرات مربوط به توسعه حرفه ای سازمانی را پیش بینی می کند.

کلیدواژه ها

فضیلت سازمانی، حمایت سازمانی درک شده، توسعه حرفه ای سازمانی، مخابرات، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.