بررسی مقایسه ای عملکرد حافظه فعال کودکان بیش فعال با کودکان عادی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PHCONF01_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1748
نویسندگان
دکتری روانشناسی تربیتی،
دانشجو کارشناسی، رشته علوم تربیتی
دانشجوکارشناسی، علوم تربیتی
چکیده
بیش فعالی اختلالی عصبی تحولی است. رفتار بدون توجه به عنوان خصیصه نافذ و فراگیر اختلال محسوب می شود. هدف از انجام این پژوهش مقایسه عملکرد حافظه فعال در بین کودکان بیش فعال و عادی می باشد. این پژوهش علی مقایسه ای است که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای تعداد 50 کودک در سنین 6 الی 12 سال دارای اختلال بیش فعالی و 50 کودک عادی از بین مراکز پیش دبستانی و دبستانی ناحیه 2 شهر کرمانشاه به عنوان نمونه انتخاب شدند و با استفاده از آزمون سنجش ظرفیت حافظه فعال دانیمن وکارپنتر ( 1980 ) مورد سنجش قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهد میانگین و انحراف استاندارد ابعاد پرداز و اندوزش برای کودکان بیش فعال به ترتیب برابر 741 / 2 ± 86 / 9 و 435 / 2 ± 90 / 9 بوده و میانگین و انحراف استاندارد ابعاد پردازش و اندوزش برای کودکان عادی به ترتیب برابر 979 / 2 ± 84 / 17 و 837 / 2 ± 70 / 17 می باشد در نتیجه میانگین دو بعد پرداز و اندوزش در کودکان بیش فعال کمتر از کودکان عادی می باشد. کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی، به واسطه نقص در بازداری، حافظه فعال ضعیفی دارند. همچنین، سرعت پرداز حافظه فعال در این کودکان کندتر و ضعیف تر از کودکان عادی است.کلیدواژه ها
عملکرد حافظه فعال، کودکان بیش فعال، کودکان عادیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.