نقد و بررسی تلقیح مصنوعی از دیدگاه مراجع تقلید و حقوقدانان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ADCONF01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 910
نویسندگان
استادیار رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه پیام نور مرکز قم
دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه پیام نور مرکز قم
چکیده
همگام با گسترش حوزه دانش بشری و ظهور دستاوردهای نو در قلمرو علوم تجربی، مسایل و موضوعات پیچیده فقهی و حقوقی نیز پدیدار آمده، راه حل های مناسب خویش را می طلبند. فقه امامیه با برخورداری از اصل اجتهاد توانایی رویارویی با مسایل نوپیدا و ارایه بهترین راه حل ها را داراست. تلقیح مصنوعی نیز یکی از مسایل نوپیداست که پیشرفت دانش پزشکی آن را به عرصه فقه و حقوق کشانده و از آنجا که قوانین و مقررات حقوقی ما ریشه در احکام مذهبی دارد، هیچ حقوقدان و اندیشمندی در دانش حقوق، نمی تواند بدون بهره مندی از این منبع عظیم، در جهت قانونی کردن چنین مسایل جدیدی گام بردارد، بلکه نخست باید فقیهان جواز شرعی آن را تایید و حکم وضعی آن را روشن کنند، سپس به صورت ماده یا مواد قانونی دراید رابطه پزشک و بیمار پیچیده و شکننده است. در یک سوی این رابطه بیماری قرار دارد که درد و آسیب بدنی و روانی ناشی از بیماری با نگرانی و استرس ناشی از آن چه در پیش روست وی را آسیب پذیر و مضطرب ساخته است. در سوی دیگر این رابطه پزشک ایستاده که قرار است با اتکا به دانش و تجربه سالیان تحصیل و طبابت با انتخاب بهترین درمان و ارایه مفیدترین اطلاعات، تسکین دهنده درد و نگرانی بیمار باشد در این مقاله سعی بر آن است تا از زوایای مختلف تلقیح مصنوعی نقد و بررسی شود .کلیدواژه ها
نطفه، جنین، تلقیح مصنوعی، اجاره رحماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.