بررسی فقهی و حقوقی مهریه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تاج آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و جزا دانشگاه دامغان

نسیم ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و جزا دانشگاه دامغان

چکیده

نظام حقوقی اسلام بنا بر فقه مذاهب پنجگانه آن ، امتیازهای مالی ویژه ای را برای زوجه در نظر گرفته است. از جمله این امتیازات مهریه می باشد ، که نظیر آن را در حقوق غربی نمی توان یافت . مهر یا مهریه یا صداق ،تعهد مالی است که شوهر به هنگام وقوع عقد ازدواج ملزم به پرداخت آن می گردد و مکلف است بعد از وقوع عقد نکاح هر لحظه که زن مطالبه کند آن را بپردازد . مهر برخلاف آنچه که برخی از غربیان تصور می کنند، بهای فروش زن نیست ، بلکه هدیه و عطیه واجبی است که به زوجه تعلق میگیرد؛ اگرچه در عقد نکاح دایم تعیین مهر جزء شرایط صحت عقد نیست و عقد نکاح دایم بدون تعیین مهر هم صحیح است، برخلاف عقد نکاح منقطع که تعیین مهر در آن جزء لاینفک عقد است و بدون تعیین مهر عقد باطل می باشد. در این مقاله سعی بر آن است تا با بررسی فقهی و حقوقی مهریه و تحلیل های مناسب ؛ انواع مهریه، شرایط مهر و ......ارایه گردد.

کلیدواژه ها

عقد نکاح ، مهریه ، قانون مدنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.