تحلیل رفتار رایدهندگی کاربران تلگرام در انتخابات مجلس دهم (مطالعه موردی: دانشجویان شهر رشت)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: DHCONF01_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 693
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تحلیل رفتار رایدهندگی کاربران تلگرام در انتخابات مجلس دهم صورت پذیرفت. پژوهشی توصیفیهمبستگی و بر مبنای نظریه رفتار برنامه ریزی شده، که جامعه آماری آن، دانشجویان شهر رشت بوده اند و بر اساس فرمول کوکرانتعداد 138 نمونه انتخاب شدند. ملاحظاتی که در برآورد حجم نمونه لحاظ گردید، شرکت در دوره اول انتخابات مجلس دهم (اسفند94 ) و کاربرد تلگرام از سوی فرد بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و شامل سه متغیر اصلی (نگرش، هنجار ذهنی وکنترل رفتاری درکشده) بود که بعد از تایید پایایی و روایی، در بازه هفت روزه (تبلیغات دوره دوم مجلس دهم)، در کمپین هایتبلیغاتی، توزیع گردید. جهت تحلیل داده ها، ابتدا از آزمون همبستگی و سپس برای تعیین سهم متغیر مستقل بر متغیر وابسته (رای-دهندگی)، از رگرسیون استفاده شد. یافته ها بیانگر این است که متغیرهای مرتبط با تلگرام، تا 61 درصد، رای دهندگی دانشجویان راتبیین کردند و میزان تاثیر تلگرام بر تشویق فرد برای شرکت در انتخابات در حد متوسط تا خوب (3/38 از 5) بدست آمد. همچنین کنترل رفتاری درکشده (دارای گویههایی چون عضویت در کانال انتخاباتی، فعالیت تبلیغاتی مجازی برای احزاب/ نامزدها و حضور در مباحثاتسیاسی) سهم بیشتری نسبت به دو متغیر دیگر داشته است و بعد از آن به ترتیب متغیر هنجار ذهنی (تاثیرپذیری از خانواده و دوستان) و متغیرنگرش دانشجویان (آگاهی سیاسی متاثر از تلگرم و اعتماد به اخبار انتخاباتی تلگرام) قرار داشتند. پیشنهاد می شود نامزدهای انتخابات، بر رویگویه هایی چون ایجاد کانال انتخاباتی مجازی در شبکه های اجتماعی پرکاربر، فراهم نمودن امکان مباحثات سیاسی مجازی و انعکاساخبار شفاف به منظور جلب اعتماد مخاطبین در دوره تبلیغات انتخاباتی تمرکز نمایند.کلیدواژه ها
رفتار رای دهندگی، دانشجویان کاربر تلگرام، انتخابات مجلس دهم، شهر رشتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.