تبیین جایگاه مردم در معماری اسلامی براساس الگوی مردم سالاری دینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جغرافیاو برنامه ریزی،معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: BGCONF02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا هاشم پور

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

سید امیرحسین موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

معماری اسلامی، معماری ای برای سعادت بشر و پاسخگویی به تمامی جنبه های نیاز انسان است. اما آنچه از تحقیق در باب این معماری و مطالعه آثار برجای مانده از گذشته به دست می آید، جایگاه کم رنگ مردم و جامعه است. از این رو ابتدا به تشریح مفهوم مردم در اسلام و مردم سالاری دینی پرداخته شده و نگاه اسلام نسبت به حقوق مردم و ضعف انسان در حصول سعادت مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راه، مطالعه تطبیقی مفهوم مردم سالاری در غرب و مقایسه دو جهان بینی متفاوت، برای تبیین مردم سالاری از منظر اسلام، راهگشا خواهد بود. سپس به تشریح ماهیت معماری اسلامی، هدف و برنامه این معماری بر مبنای جها بینی اسلامی میپردازیم و با رویکرد حکمی، آنچه به مقوله مردم سالاری اشاره دارد را تحلیل خواهیم کرد. با شناخت جامع نسبت به معماری اسلامی و نیز درک حقیقت مردم سالاری دینی، به واکاوی نقش مردم در آن معماری اسلامی پرداخته شده و مولفه ها و نمود مردم سالاری دینی در این معماری تشریح می گردد.

کلیدواژه ها

مردم سالاری دینی، حکومت اسلامی، مردم، معماری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.