سنجش و ارزیابی شاخص های کیفی مسکن در شهر کرمانشاه؛ مطالعه موردی مسکن مهر دولت آباد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جغرافیاو برنامه ریزی،معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: BGCONF02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد بلوری

دانشجوی ارشد شهرسازی برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد، ایران

اصغر عبدلی

عضوهیات علمی گروه برنامه ریزی شهری دانشگاه لرستان، ایران

چکیده

مقوله مسکن از مهم ترین بخش های توسعه در یک جامعه است که با ابعاد وسیع اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و کالبدی خود اثرات گسترده ای در ارایه سلامت و سیمای جامعه دارد. مسکن مهر دولت آباد به عنوان یکی از پروژه های بزرگ مسکن در شهر کرمانشاه نیز این امر مستثنی نبوده است و برای ارایه خدمات بهتر، برنامه ریزی متناسب و ... نیازمند سنجش و بررسی شاخص های کیفی می باشد. بر همین مبنا این پژوهش به سنجش و تحلیل شاخص های کیفی مسکن در شهر کرمانشاه؛ مطالعه موردی مسکن مهر دولت آباد پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. روش تحقیق از نوع توصیفی، تحلیلی است. جامعه آماری مورد پژوهش در این تحقیق شامل تحقیق شامل خانواده ساکن در مسکن مهر دولت آباد کرمانشاه می باشد و محدوده آماری کل محدوده مسکن مهر دولت آباد در سطح شهر کرمانشاه می باشد. تعداد جامعه آماری برابر با (20000 نفر) در نظر گرفته شده اند. تعداد نمونه برابر 376 نفر براساس فرمول کوکران تعیین شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری و برای تشریح نتایج پرسش نامه، از نرم افزار SPSS و آزمون پیرسون استفاده شد. نتایج بیانگر آن است که کلیه فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار می گیرد و شاخص کیفیت مسکن با میزان معناداری (0.002) با توسعه پایدار مسکن ارتباط معنادار دارد. همچنین در ارتباط با زیر شاخص های کیفیت مسکن (فرم مطلوب مسکن، استحکام مسکن و امنیت مسکن) به ترتیب با میزان معناداری 0.000، 0.001 و 0.01 بر توسعه پایدار مسکن ارتباط مثبت و معنادار داشتند به گونه ای فرم مطلوب مسکن دارای بیشترین میزان معناداری و امنیت مسکن دارای کمترین میزان معناداری بوده است.

کلیدواژه ها

شاخص کیفی، کیفیت، مسکن، مسکن مهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.