ترکیب مدل های زبانی برای درک زبان گفتار فارسی در بستر محاوره

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: ACCSI14_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کاوه یزدی

آزمایشگاه پردازش گفتار - دانشکده مهندسی کامپیوتر - دانشگاه صنعتی شریف

حسین صامتی

ستادیار و عضو هیئت علمی - دانشکده مهندسی کامپیوتر - دانشگاه صنعتی شریف

محمد علی بحرانی

آزمایشگاه پردازش گفتار - دانشکده مهندسی کامپیوتر - دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این مقاله طرح و پیاده سازی یک نمونه سیستم محاوره در زمینه اطلاع رسانی بانکی مورد توجه قرار گرفته ، در همین راستا و برای توسعه واحد درک زبان گفتار ، که با دریافت نتیجه بازشناسی گفتار، سعی در تشخیص منظور کاربر دارد ، یک راه کار عملی مبتنی بر ترکیب مدل های زبانی ارائه شده است . این روش ، ترکیبی از دو روش پایه است که برای درک زبان گفتار در یک بستر محاوره به کار گرفته شده و علاوه بر ارائه دقت و انعطاف بالا در درک گفتار، دارای اثرات مثبتی در بهبود خروجی بازشناسی گفتار پیوسته نیز می باشد . این مدل دارای یک ابر ساختار معنایی - نحوی سه جزئی و مبتنی بر گرامر مستقل از متن معنایی است ، که جزء مرکزی آن می تواند دارای زیر ساختاری همانند خود می باشد، برای تکمیل این مدل از ترکیب آن با مدل آماری مبتنی بر n-gram بهره گرفته شده است و دقت نهایی این روش در تشخیص هدف برابر 96/8 درصد تخمین زده شده است.

کلیدواژه ها

سیستم محاوره گفتاری ، بازشناسی گفتار، درک زبان گفتار، مدل زبانی ، لایه معنا ، شکاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.