مدل سازی سلول خورشیدی فیلم نازک آلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF04_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی بذرگر

گروه برق ، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد یزد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد ، ایران

محمدرضا شایسته

استادیار گروه برق ، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد ، ایران

چکیده

سلول های خورشیدی آلی نسل جدیدی از سلول های خورشیدی می باشند که به دلیل هزینه ساخت پایین مورد توجه محققان قرار گرفته اند. در این مقاله با مدل سازی توسط نرم افزار کامسول اثر استفاده از مواد آلی را در ساختار یکسلول خورشیدی مورد بررسی قرار داده و تاثیر آن در نمودار جذب سلول خورشیدی ، نشان داده شده است .از آنجا که مواد آلی ضریب جذب کمتری داشته و همچنین به دلیل ساختار فیلم نازک و کاهش ضخامت ناحیه فعال، جذب ساختارکم شده است ، ساختار به بهبود جذب نیازمند است ؛ که با ارایه چهار ساختار پیشنهادی ، ساختار بهینه جهت افزایش جذب معرفی گردیده است . در این ساختار به کمک نانوساختارهای پلاسمونیک یک غلظت نور بی نظیر ایجاد گردیده که این امر موجب افزایش جذب نور در سلول خورشیدی آلی شده است

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی آلی ، نرم افزار کامسول ، جذب ، فیلم نازک ، ناحیه فعال ، نانو ساختار های پلاسمونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.