تامین امنیت ابر از طریق تلفیق متدهای احراز هویت
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: COMCONF04_240
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 712
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات –امنیت اطلاعات، موسسه آموزش عالی الکترونیک ایرانیان، تهران، ایران
مدرس موسسه آموزش عالی الکترونیک ایرانیان، تهران، ایران
چکیده
امروزه در فناوری رایانش ابری، امنیت موضوع بسیار مهمی است که مکررا مطرح میشود. گرچه در خلاصهترین حالت، تمهیدات امنیتی را میتوان شامل حفظ محرمانگی، جامعیت دادهها، احراز اصالت، مدیریت دقیق، رسیدگی سریع به مشکلات،دسترسی همیشگی کاربران مجاز به دادهها و اطمینان از وجود اخلاق تخصصی دانست، اما از دید بسیاری از کاربران و منتقدان، حساسترین موضوع در مقوله امنیت، احراز اصالت کاربران، در بدو ورود به ابر است. با این نگاه، کاربر تنها در صورتاحراز اصالت، میتواند در حوزه مدیریتی دادههای ابر فعالیت داشته باشد و چنانچه مهاجمی قصد حمله از طریق ایجادنشستهای غیرقانونی و دسترسی غیرمجاز به دادهها را داشته باشد، با سریعترین روش شناساییشده و درنتیجه محرمانگی و حفظ جامعیت داده نیز بهواسطه احراز اصالت کاربران تا حد قابلتوجهی حفظ میگردد و جلوگیری از نشت یا تغییرغیرمجاز در اطلاعات میسر میگردد. در سالهای اخیر محققان بسیاری، راهکار استفاده از اطلاعات بیومتریک کاربران را جهت احراز اصالت ارایه نمودهاند. در این مقاله، به بررسی روشهای احراز هویت در رایانش ابری با استفاده از دادههایبیومتریک، چالشهای کاربران و تهدیدات موجود همراه بابیان راهکار پرداختهشده است. همچنین از مدیریت ریسک، جهتمشخص نمودن میزان اهمیت داراییها و میزان امنیت موردنیاز برای تصمیمگیری در مورد انتخاب نوع ابر، شیوههای رمزنگاری و نوع احراز اصالت استفادهشده است. امنیت در این مقاله رکن اساسی دارد و در هر بخش پارامتری که حوزه کلی بحث را تشکیل خواهد داد، امن دانستن پس از شناخت امنیت موردنیاز و برآورد نمودن آن در هر کاربرد خاص در فضای ابر است.کلیدواژه ها
رایانش ابری، امنیت، محرمانگی، جامعیت دادهها، احراز اصالت، اطلاعات بیومتریک، مدیریت ریسکمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.