بررسی ضرورت آموزش همگانی در زمینه حفاظت از محیط زیست
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1689
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3088
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور استان فارس
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور شیراز
چکیده
بسیاری از تهدیدهای زیست محیطی، تخریب منابع و آلوده سازی محیط نتیجه فعالیتهای انسانی هستند. از این رو آگاه سازی عمومی و آموزش جامعه در رابطه با ارزش و اهمیت محیط زیست برای ادامه حیات بشر امری ضروری است. شرط اجرای موفقیت آمیز هر یک از برنامه های حفاظت از محیط زیست، آگاهی از چرایی و چگونگی آنهاست و ناپایداری توسعه را باید در ناآگاهی در بهره برداری از منابع انرژی و نوع برخورد با محیط زیست جستجو کرد. آموزش خود یک هدف نیست بلکه ابزاری کلیدی برای فراهم آوردن تغییر در دانش ها، ارزش ها، رفتار و به طور کلی شیوه زندگی است تا بر اساس آن جوامع بتوانند به پایداری در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، اکولوژیک و سیاسی دست یابند. در فرآیند توسعه پایدار، آموزش محیط زیست به عنوان اهرم اساسی در تقویت مشارکت عمومی نقش حیاتی دارد. دستور کار 21 به درستی اعلام کرد که هنوز در ارتباط با آگاهی جامعه به همبستگی طبیعت و فعالیتهای انسانی و زیست محیطی خلا قابل ملاحظه ای وجود دارد. دستور کار 21 بر ضرورت ایجاد و تداوم یک نهضت آموزش با هدف تغییر و رفتار و اصلاح بینش عمومی نسبت به محیط زیست، به عنوان مقدمه عمل برای دستیابی به توسعه پایدار تاکید دارد. امروزه آموزش محیط زیستی شهروندان در سطوح مختلف یکی از پیش نیازها و اقدامات اساسی در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی محیط زیست است. زیرا طبق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی تلقی گردیده است. این مطالعه به بررسی ضرورت آموزش شهروندان در زمینه حفاظت از محیط زیست می پردازد. در گردآوری داده ها و اطلاعات از روش کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد تحقق و اجرایی شدن مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست کشور نیازمند آگاه سازی شهروندان نسبت به اهمیت محیط زیست و نقش آن در زندگی و رفاه انسان و ضرورت جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست بوده زیرا آموزش و آگاه سازی جامعه نسبت به این موضوع مهم و همچنین حقوق شهروندان در برخورداری از مواهب طبیعی و آب و هوای پاک و سالم لازمه و زمینه ساز یک مشارکت همگانی فعال و آگاهانه است که یک شهروند با آگاهی از اهمیت محیط زیست و حقوق خود و همچنین حقوق دیگران و حتی منابع محیط زیستی، حفاظت از محیط زیست را وظیفه خود تلقی نماید. بنابراین لازمه تحقق اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک اصل مترقی، آموزش شهروندان پیرامون مسایل و اهمیت محیط زیست کشور است.کلیدواژه ها
آموزش، محیط زیست، حفاظت از محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.