بکارگیری حواس در معماری با رویکرد ایجاد حس مکان دربنای مسکونی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1685
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 767
نویسندگان
دانشجوی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد رود هن،رودهن،ایران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد رودهن، رودهن، ایران
چکیده
هر محیط، روح یا فضایی دارد که از تک تک عناصر موجود در محیط تاثیر می پذیرد؛ انسان در ثانیه های ابتدایی ورود به یک محیط، بدون اینکه تک تک عناصر موجود یا جز جز عوامل محیطی را بررسی کرده باشد، با برداشت ها و دریافت های ناخودآگاه، یک احساس کلی را درک می کند، که روح یا فضای حاکم بر محیط است. تمام اطلاعاتی که ما از جهان پیرامون خود داریم، از طریق حواس ما بدست می آیند. همه ی این اطلاعات به ما کمک می کنند تا فرآیندهای پیچیده تری چون ادراک و شناخت را داشته باشیم. در واقع بدون حواس، این فرایندها نیز اتفاق نخواهد افتاد و ما نخواهیم توانست توانایی های دیگر ذهنی خود را به کار گیریم. چرا که فضاها نیازمند آن هستند که درونی شوند تا به صورت بخشی از حس برای بیننده ادراک شوند. در واقع می توان فضاها را به عنوان ترکیبی از علایم و نشانه های حسی قابل استفاده، برای جهت یابی و حرکت درفضا تلقی کرد و از یک سو تفکرات فلسفی را به حوزه عمل و نظر معماری وارد کرد، و از سویی دیگر، با نگرشی ژرف، به گوهر عناصر نزدیک شد و چیزها را درنزدیکی خود نگاه داشت یعنی پدیدارشناسی را درعمل، جهت تحلیل آثار معماری و خوانش محیط به کار گرفت. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی با بررسی کیفی، سعی شده است به حواس پنجگانه در چهارچوب معماری پرداخته شود چرا که نا خودآگاه یا خودآگاه بر درک انسان از فضا تاثیر می گذارند و از آن خاطره می سازند و حس مکان را در انسان القاء می کند.کلیدواژه ها
حواس در معماری ، پدیدار شناسی ، حس مکانمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.