بررسی تاثیر روانشناسی محیط بر معماری داخلی به منظور ایجاد حس آرامش در محیط مسکونی با رویکرد فضای سبز داخلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1682
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طلوع باقری طولابی

دانشجوی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد رودهن، رودهن، ایران

ندا ضیا بخش

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد رودهن، رودهن، ایران

چکیده

انسان ها همواره در زندگی خود با طبیعت همراه بوده اند و روح و روان انسان با همنشین شدن با طبیعت و مشاهده زیبایی های آن به وجد می آید. رابطه با طبیعت و لذت بردن از مناظر زیبای آن، راهی ساده اما بسیار مهم جهت کسب آرامش و تلطیف روح و روان آدمی است. دیدن گل یا کاشتن آن، باعث بروز احساس مثبت اندیشی، شادی، دوری از اندوه و ایجاد حس آرامش در افراد می شود. با ایجاد فضای سبز در فضای مسکونی، طبیعت سبز را در حوزه ادراک بصری قرار داده وحداکثر انرژی مثبت را به فضای مسکونی تزریق می نماییم و باعث می شود با تحریک حس مثبت در مغز، رفتارهای بی اعتدال افراد به طور چشمگیری متعادل و آرام گردد. با شناخت کافی گیاهان به لحاظ اصول اکولوژیکی، عملکردی و زیباشناسی منجر به آرامش درادراک بصری گردیده وبیانگراهمیت ارزش گیاهان است که فقط محدود به نقش آنها در نیازهای فیزیکی و اقتصادی ما نیست ، بلکه اثرات مثبتی است که در سلامت ذهنی، بهبود سلامت فیزیکی و ایمن سازی جامعه دارد . حال این سوال مطرح است: چرا انسان ها به گیاهان پاسخ مثبت می دهند بدین منظور در این مقاله با استفاده از روش توصیفی به بررسی کیفی، تاثیر روانشناسی محیطی برمعماری داخلی پرداخته شده است تا دریا بیم چگونه گیاهان باعث القای حس آرامش در انسان می شود چگونه رنگ، اندازه و دانه بندی مختلف گیاهان، القا کننده حس های مختلف در طراحی اثربخش فضا هستند ودر طراحی بنای مسکونی چه تدابیری را باید از قبل، تدارک ببینیم

کلیدواژه ها

حس آرامش ، فضای سبز، معماری داخلی ، فضای مسکونی ، روانشناسی محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.