ماهیت و نقش آموزش مجازی معماری در عصرفناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1493
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب ارمغان

کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی آموزشکده فنی حرفه ای سما واحد تهران (اندیشه)، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حمید ثروت جو

کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی آموزشکده فنی حرفه ای سما واحد تهران (اندیشه)، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

ما در حال گذر از جامعه صنعت- محور به جامعه اطلاعات- محور یا به عبارت دیگر گذر از دنیای فیزیکی به مجازی هستیم. ورود به عصر اطلاعات و زندگی اثر بخش در جامعه اطلاعات- محور، مستلزم شناخت ویژگی های آن است. با گسترده شدن فناوری اطلاعات و نفوذ وسایل ارتباط از راه دور به عمق جامعه ، ابزارها و روش های آموزش نیز دچار تحول شدند. تحول این ابزارها و روش ها در جهتی است که هر فرد در هر زمان و هر مکان بتواند با امکانات خودش و در بازه زمانی که خودش مشخص می کند مشغول یادگیری شود. پیشرفت سریع فناوری اطلاعات و نفوذ آن در تار و پود جامعه، انگاره های جدیدی را در آموزش و یادگیری ایجاد کرده است. این تغییرات شگرف تاثیر فراوانی بر نظام های یادگیری و آموزشی داشته است. فرادهندگان و فراگیرندگان به جای حضور شخصی، ممکن است در زمانی که توسط خودشان تعیین می شود با مبادله منابع درسی به صورت کاغذی یا الکترونیکی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و یا با استفاده از ابزارهای فن آوری نوین، به صورت همزمان با یکدیگر ارتباط داشته باشند و یا گفتگو کنند. در این نوشتار ابتدا به تعریف آموزش مجازی و اهمیت آن در عصر حاضر پرداخته شده سپس لزوم بهره گیری از این فناوری در آموزش معماری بررسی گردیده و آسیبها و چالشها و هم چنین محاسن و امکانات آن در این راستا برشمرده می گردد و در نهایت راهبردهای عملی و رویکردهای کاربردی جهت آموزش مجازی معماری ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

آموزش معماری، آموزش مجازی، فناوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.