بررسی عمق مزدوج و طول غلطاب پرش هیدرولیکی تحت تاثیر اجزای زبر کف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید سلامی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی؛ دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

احمد فتحی

استادیارگروه سازه های آبی؛ دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی قمشی

استاد گروه سازه های آبی؛ دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

حوضچه های آرامش از نوع پرش هیدرولیکی در شبکه های آبیاری و زهکشی کاربرد فراوانی دارند و معرفی سازه های بهینه تر می تواند به افزایش راندمان و کاهش هزینه های طرح کمک کند. یکی از راه های بهینه کردن مشخصه های هندسی پرش هیدرولیکی ایجاد سطحی زبر در محل پرش است به طوری که سطح زبر با به وجود آوردن اختلاط شدید درجریان باعث افزایش تنش رینولدزی و اصطکاک بستر می شود. در این حالت پرش هیدرولیکی برای تشکیل به عمق پایاب کمتری نیاز داشته و در نتیجه طول پرش به شکل معنی داری کاهش می یابد. درتحقیق حاضر اثر اجزای زبر با شکل های مختلف مکعبی و مثلثی و نوک مدادی(ترکیبی از مکعبی ومثلثی) برعمق مزدوج و طول غلطاب پرش هیدرولیکی در کانالهای مستطیلی افقی بررسی شده است. درمجموع 20 ازمایش انجام شد. در این تحقیق اجزای زبر بر روی یک صفحه درکف فلوم و در پایین دست تندآب به نحوی قرار داده شد که سطح فوقانی آنها در زیر جت ورودی آب قرار گرفت. عدد فرود جریان ورودی در محدوده ی اعداد 5.13 الی 9.75 و دبی جریان ورودی در محدوده ی 7.8 الی 20.77 لیتر بر ثانیه می باشد. در این تحقیق عمق اولیه؛ عمق مزدوج و طول غلطاب در هر آزمایش اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که عمق مزدوج و طول غلطاب به دلیل وجود اجزای زبر کاهش می یابد. میزان این کاهش بستگی به عدد فرود و شکل اجزای زبر دارد. بیشترین کاهش عمق مزدوج و طول غلطاب مربوط به وجود اجزای زبر نوک مدادی(ترکیبی ازمکعبی ومثلثی) شکل که به ترتیب 32 و 38 درصد بود.

کلیدواژه ها

اجزای زبر، پرش هیدرولیکی، حوضچه آرامش، عمق مزدوج، طول غلطاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.