ارزیابی عملکرد ساختمان های بلند فولادی مقاوم سازی شده بوسیله کمربند خرپایی در انهدام پیشرونده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1410
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا پژوهان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه

علی خیرالدین

استاد دانشکده عمران دانشگاه سمنان

محسن گرامی

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه سمنان

چکیده

انهدام پیشرونده به طورکلی به حالتی اطلاق می گردد که در آن خرابی جزیی ایجاد شده در بخشی از ساختمان بصورتی گسترش می یابد کهه منجر به تخریب کل ساختمان و یا قسمت زیادی از آن شود. با توجه به اینکه این عدم تناسب خرابی اولیه و نهایی می تواند موجب افزایش تلفات شود، می توان گفت مقاوم سازی ساختمان های موجود در برابر انهدام پیشرونده امری ضروری می باشد. در این بررسی یک ساختمان 20 طبقه بوسیله کمربند خرپایی مقاوم سازی شده و بوسیله تحلیل های استاتیکی غیرخطی و دینامیکی غیرخطی و با توجمه به ضوابط آیین نامه GSA2003، انهدام پیشرونده قبل و بعد از مقاوم سازی مورد برسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده پس از مقاوم سازی، ساختمان مورد بررسی توانسته حذف سه ستون گوشه و سه ستون کناری را تحمل نموده در حالی که قبل از مقاوم سازی پس از حذف سه ستون گوشه یا سه ستون کناری ساختمان دچار ناپایداری می گردد. همچنین با توجه به نتایج بهترین موقیت برای استفاده از کمربند خرپایی بالای ساختمان می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت ضریب افزایش دینامیکی 2 که توسط آیین نامه GSA2003 پیشنهاد شده است بسیار محافظه کارانه می باشد. همچنین اگر چه ساختمان مورد مطالعه بیشترین حساسیت را نسبت به حذف ستون داخلی داشته و این ستون به عنوان المان کلیدی در بحث انهدام پیشرونده شناخته می شود، اما ستون های پیرامونی ضریب امنیت کمتری نسبت به ستون های داخلی در حملات تروریستی داشته و از این نظر دارای اهمیت بیشتری می باشند.

کلیدواژه ها

ساختمان بلند فولادی، مقاوم سازی، کمربند خرپایی، انهدام پیشرونده، تحلیل غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.