بررسی اثر دال بتنی بر فروپاشی پیشرونده در قابهای بتن مسلح
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1400
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 478
نویسندگان
گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
عضو هیات علمی، گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده
فروپاشی پیشرونده از جمله حوادثی می باشد که بر اثر حوادث تروریستی، برخورد هواپیما و یا وسایل نقلیه با سازه ، خطای ساخت و ... به وجود می آید. فروپاشی پیشرونده پس از وقوع تخریب پیشرونده ساختمان رونان پوینت توجه محققین را به خود جلب کرد و پس از فروپاشی برج های تجارت جهانی، تحقیقات در این زمینه گسترش فراوانی پیدا کرد. در آیین نامه های مدرن دایما سعی بر این است که حاشیه اطمینان و همچنین اضافه مقاومت اعضا نسبت به مقاومت مورد نیاز در طول عمر سازه کاهش یابد. در سالهای اخیر مطالعاتی وسیع در زمینه فروپاشی پیشرونده انجام شده است و همین امر موجب ارتقاء آیین نامه ها برای برآورد کردن نیازهای سازه در برابر فروپاشی پیشرونده شده است. به منظور کاهش و یا جلوگیری از فروپاشی پیشرونده باید رفتار اعضای آسیب دیده به علت بارگذاری های غیر طبیعی و همچنین اعضا در هنگام و بعد از وقوع آسیب اولیه شناخته شود. در این تحقیق به بررسی اثر دال بتنی در مقاومت قاب بتنی در برابر فروپاشی پیشرونده می پردازیم. بدین منظور یک ساختمان بتنی 5 طبقه با نرم افزار آباکوس مدلسازی شده تحت سه موقعیت حذف، ستون، گوشه، ستون کناری و ستون وسط در دو حالت ساختمان دارای سقف سازه و نیز کاهش فروپاشی پیشرونده نسبت به حالت سازه بدون سقف دال بتنی دارد. همچنین حالتهای بحرانی موقعیت حذف ستون در دو حالت متفاوت می باشد به طوری که در حالت سازه دارای سقف دال بتنی حذف ستون وسط بحرانی می باشد و در حالت سازه بدون سقف دال بتنی حذف ستون گوشه بحرانی می باشد.کلیدواژه ها
فروپاشی پیشرونده، دال بتنی، حذف ستون، نرم افزار آباکوسمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.