حقوق بین الملل در قراردادهای ساختمانی مطالعه قراردادهای FIDIC

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما گودرزی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، یزد، ایران

میترا خداشناس

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان

مهسا نادری صفا

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان

دل آرا باباپوری طاهر

دانش آموخته حقوق بین الملل، دانشگاه پیام نور واحد تهران

چکیده

مدیریت قراردادهای بین المللی اهمیت ویژه ای برای کشورهای مختلف به خصوص در جهان سوم دارد. در ساده ترین حالت قراردادها نیز آگاهی به اصول و ضوابط حاکم بر آن می تواند امکان بروز دعاوی را به میزان فراوانی کاهش داده و از صرف زمان و هزینه در بخشهای ناخواسته کاست. در هیچ قراردادری نمی توان احتمال بروز دعاوی را کاملا از میان برد اما می توان با استفاده از دانش مناسب و تشخیص موقعیت و امکانات حاصل از پیمان، به حالت ایده آل نزدیک شد. در شرایط پس از تحریم بیش از گذشته اهمیت قراردادهای بین المللی برای کشور روشن می گردد. قراردادهای فیدیک FIDIC که در بخش ساختمان مقبولیت جهانی دارد می تواند فرصت مناسبی برای اجرای پروژه های مورد نیاز کشور و انتخاب شرکای خارجی باشد. در این متن ابتدا اقدام به معرفی فدراسیون بین المللی مهندسین مشاور FIDIC و انواع قراردادهای متربط با آن و بازخوانی مدیریت دعاوی و نقش آن در مدیریت پروژه ها چارچوبهای مناسبی برای آن ترسیم می گردد. راهکارهای ارایه شده توسط فدراسیون بین المللی مهندسین مشاور و نیز انجمن مدیریت پروژه که نهادی تاثیرگذار در تبیین راهکارهای مدیریت پروژه در جهان به شمار می رود نیز در ادامه ارایه می گردد. مقایسه این شیوه های قراردادی این امکان را فراهم می سازد که نحوه واگذاری پروژه ها را به درستی درک کرده و با ابزار مناسب خود نسبت به بهره برداری مناسب از آنها اقدام نمایند. امکان کسب منفعت مورد نیاز در قراردادهای بین الملل اهمیت بسیار ویژه ای دارد و می تواند سبب بهبود شرایط اقتصادی کشور و کیفیت زندگی مردم در سطح کلان گردد.

کلیدواژه ها

حقوق بین الملل، قرارداد، صنعت ساخت و ساز، مدیریت دعاوی، فیدیک، PMBOK

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.