نگاهی بر توریسم درمانی در ایران راهکاری برای توسعه گردشگری پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1298
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه فضایی علمداری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری

شاهرخ محمدی

دکترای معماری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شبستر

چکیده

امروزه ارتباط رشد اقتصادی با توسعه بهداشت و درمان به روشنی دیده می شود به طوریکه در رویکرد های جدید تنها بخش سلامت نیست که از رشد اقتصادی بهره می برد، بلکه خود می تواند مزیت های رقابتی و تجاری بسیاری را برای کشورها به ارمغان آورده و علاوه بر ایجاد منابع جدید مالی برای بستر سازی و توسعه زیر ساخت ها و تکنولوژی، نقش مهمی را در توسعه پایدار به عهده گیرد.توریسم درمانی، رشته از توریسم است که امکان ارایه خدمات پزشکی را ضمن خدمات توریستی به خارجیان فراهم می آورد. مهم ترین قطب های توریسم درمانی کشور هایی نظیر هندوستان، سنگاپور، تایلند و فیلیپین هستند و ایران نیز از قابلیت هایی برخوردار است که می تواند جایگاه ممتازی در توریسم درمانی جهان بیابد. بنابراین به عنوان جنبه ای از صادرات خدمات محسوب میگردد.در محیط به شدت رقابتی امروز، کیفیت یکی از عوامل پایه ای در تجاری سازی خدمات و محصولات ارایه شده محسوب می شود به طوری که موفقیت تجاری در اقتصاد جهان جدید، به توانایی خلق ارزش های متمایز در محصول، از طریق کیفیت در طراحی و تولید و بیان این ارزش ها به صورتی اثر بخش، به مشتریان بستگی دارد.گردشگری پزشکی (درمانی) به عنوان زیر شاخه ای از توریسم سلامت از این حقیقت مستثنی نبوده و با توجه به اثرات فراوان مثبت اقتصادی توریسم، توجه به کیفیت خدمات ضروری می باشد.صنعت گردشگری سلامت در محور های مختلف شامل قابلیت اعتماد، پاسخگویی، اعتبار و احترام، همدلی، ملزومات، درک نیاز های مشتری و دارایی های ملموس می پردازد.

کلیدواژه ها

توریسم درمانی، توسعه پایدار، گردشگری سلامت، گردشگری درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.