تاثیر زاویه المان زانویی شکل پذیر، در عملکرد لرزه ای ساختمان های بلند مرتبه همراه با بادبند KBF

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حاتم وند

کارشناسی ارشد عمران زلزله، دانشگاه پردیسان مازندران

مرتضی نقی پور

استاد گروه مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

علی ناصری

دکترا عمران سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

کشور ایران به دلیل قرارگیری بر روی کمربند زلزله خیز آلپ- هیمالیا جزء کشورهای زلزله خیز جهان به شمار می رود. از این رو اهمیت استفاده از سیستم های سازهای مقاوم و اقتصادی که رفتار لرزهای مناسبی را در هنگام وقوع زلزله از خود نشان دهد، کاملا احساس می شود. مهاربند زانویی (KBF) سیستمی است که برای اولین بار در سال 1986 به وسیله آریستیزال - آکوا به جامعه مهندسی معرفی گردید. قاب فولادی با بادبند زانویی، نوع از قاب مستهلک کننده انرژی است که شکل پذیری خوب و سختی جانبی را با هم ترکیب می نماید. بزرگترین حسن مهاربند زانویی علاوه بر سختی و شکل پذیری بسیار مناسب آن این است که پس از یک زلزله شدید از آنجا که تشکیل مناطق پلاستیک به المان زانویی محدود می شود می توان با تعویض زانو به سهولت سازه را به بهره برداری مجدد رساند . در این نوع مهاربند حداقل یک انتهای مهاربند به جای اتصال به گره محل برخورد تیر و ستون به المان زانویی متصل شده است. با توجه به اینکه تحقیقات در زمینه این نوع سیستم های مهاربندی، به طور کلی محدود بوده است، در این تحقیق بنا بر آن است تا رفتار لرزهای ساختمان های بلند مرتبه با سیستم های KBF مهاربندی شدهاند، مورد توجه قرار گیرد. بنابراین در این مقاله جهت فهم بهتر از رفتار المان زانویی، زاویه المان زانویی را در سازه ها بلند مرتبه (15، 20 و 25 طبقه) تغییر داده تا به موقعیت بهینه ای برای مهاربند زانویی دست یابیم.

کلیدواژه ها

سازه بلند مرتبه فولادی، مهاربند زانویی شکل پذیر ، ارزیابی عملکرد لرزه ای، تاثیر زاویه المان های زانویی، آسیب پذیری سازه فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.