اثر انواع مهاربند در قاب های فلزی بر وزن سازه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران - سازه

محمدحسین قطبی

استادیار دانشگاه تفرش

چکیده

در سازه های فولادی با کاربری مسکونی وزن فولاد مصرفی مبنای مناسبی برای تصمیم گیری صاحبان سرمایه و سازندگان است. برای نیل به این هدف سعی شده است که تا حد امکان سطح مقطع اعضای سازه ای به حداقل ممکن کاهش یابد. از طرفی وزن فولاد مصرفی در ساختمان های فولادی متاثر از سیستم های سازه ای نیز می باشد؛ بنابراین انتخاب سیستم سازه ای مناسب یکی از مهم ترین و موثرترین تصمیمات در فرایند طراحی برای کاهش هزینه های اقتصادی پروژه می باشد. در این پژوهش سعی شده است وزن فولاد مصرفی و پارامترهای موثر بر آن در سیستم های قاب خمشی، مهاربندی ضربدری، مهاربندی شورون و سیستم مختلط (شامل این دو سیستم) با تیرچه ریزی به صورت یک طرفه و شطرنجی مورد ارزیابی و مقایسه قرار داده شوند . به همین منظور پلان ساختمانی به ابعاد 20x20 متر و با تعداد طبقات 4، 8 و 12 طبقه مدل سازی و موردبررسی قرارگرفته اند و تمام بندهای آیین نامه های ایران برای این مدل سازی ها کاملا منظور شده است. که در نتیجه در حدود 30 ساختمان مدل شده است. نتایج کلی نشان می دهد که در ساختمان های 4 و 8 طبقه همواره سیستم قاب خمشی بیشترین وزن را برای سازه ایجاد می کند ولی با بیشتر شدن ارتفاع ساختمان وزن سیستم های قاب خمشی به تنهایی و سیستم مختلط بیشتر به هم نزدیک می شود تا جایی که در ساختمان 12 طبقه وزن این دو سیستم تقریبا با یکدیگر برابر می شود . همچنین نحوه تیرچه ریزی و تاثیر آن بر وزن سازه نیز موردبررسی قرارگرفته و طبق نتایج به دست آمده تیرچه ریزی یک طرفه در سیستم های مختلط باعث کاهش وزن سازه نسبت به سیستم تیرچه ریزی به صورت شطرنجی می شود.

کلیدواژه ها

سیستم سازه ای، قاب مهاربندی، قاب خمشی، سیستم مختلط، وزن سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.