تاثیر معماری مناسب خانه سالمندان بر کیفیت زندگی آن ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام بهنیا

مدرس رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

یلدا قربانی شیرازی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

چکیده

افراد سالمند در جامعه به عنوان افرادی معرفی میشوند که اکثرا از نظر اقتصادی غیر سازنده , ازنظر سلامت و بهداشت بیشتر در معرض خطر بیماری های مزمن , از لحاظ اجتماعی تنها و افسرده هستند.با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی و ماشینی شدن دنیا افراد بیشتر از هم دور میشوند و توانایی نگهداری سالمندان برای خانواده مشکل می شود. خانواده ها از یک نظالم گسترده اجتماعی به یک نظام هسته ای و منزوی تبدیل شده اند و یکی از وظایف آنها که نگهداری از سالمندان است دستخوش تغییرات شده است.زیاد شدن تعداد افراد شاغل در خانواده و از هم گسیختگی های فراوان در خانواده موجب شده تا نگهداری از سالمندان را به نهادها و موسسات خاصی بسپارند. باتوجه به این نکات پرداختن به مسایل سالمندان باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.در این مقاله ابتدا به تعریف سالمند و چگونگی ایجاد خانه سالمندان میپردازیم سپس به ارایه راهکار برای آرامش روحی آنان و ایجاد یک محیط امن با طراحی معماری متناسب با نیازها و شرایط سالمندان میپردازیم.

کلیدواژه ها

سالمندان، فرهنگ و اقتصادی و اجتماعی، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.