ارزیابی اثرات تهیه و اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی مطالعه موردی: روستای کندلوس (شهرستان نوشهر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره دیوسالار

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

فرهاد عزیزپور

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران

علیرضا استعلاجی

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی اثرات تهیه واجرای طرح بهسازی بافت با ارزش روستای کندلوس در استان مازندران با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و به صورت پیمایشی می باشد. برای رسیدن به این هدف کلیه ساکنان روستای کندلوس و کارشناسان مربوطه به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده اند. از این جامعه تعداد 09 نفر بر اساس روش کوکران به طور تصادفی انتخاب گردیده اند. برای آزمون فرضیات و همچنین اولویت بندی عوامل و گویه هایی که تحت تاثیر طرح بهسازی قرار گرفته اند از آزمونهای آماری نظیر تی استیودنت و رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد اثرات مستقیم و غیر مستقیم مولفه های محیطی، اجتماعی و اقتصادی بر توسعه پایدار روستایی تاثیر گذار می باشد و در وضعیت پایداری روستای کندلوس متاثر از اثرات طرح بهسازی بافت ارزش مورد مطالعه مجموعه عوامل و نیروهای درونی در ابعاد محیطی، اجتماعی و اقتصادی موثر هستند. به طوری که (در چارچوب تکنیک تحلیل مسیر)، در بین مجموعه عوامل موثر، مولفه رفاه اجتماعی، حفاظت از میراث اجتماعی – فرهنگی، مشارکت ذینفعان، کیفیت کالبدی بیشترین تاثیر را بر وضعیت پایداری داشته اند. اما مولفه های دیگر به ترتیب (بهداشت محیط، منابع سرزمین و...) از اثربخشی کمتری بر پایداری توسعه برخوردارند.

کلیدواژه ها

ارزیابی، تهیه و اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی، روستای کندلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.