پیش بینی حداکثر عمق آبشستگی تحت اثر موانع، در اطراف پایه پل با استفاده از سیستم خود سازمانده ی NF-GMDH بر مبنای الگوریتم های بهینه سازی GSA و GA

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم علیزاده بابکیکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان

محمد نجف زاده

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان

عصمت راشدی

استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان

چکیده

همواره پایداری پل های یک رودخانه، تحت تاثیر عوامل مخرب زیادی قرار دارد، که در نهایت منجر به خرابی پل می شوند. از جمله ی این عوامل می توان به بارهای هیدرودینامیکی، آبشستگی بستر، آبشستگی خاکریز، انباشت اجسام شناور در محل پایه پل و تاثیر کشتی اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی آبشستگی موضعی پایه ی پل تحت اثر موانع، پرداخته می شود. امروزه دولت ها نگران تعمیر سازه های آسیب دیده در طول سیلاب ها و همچنین حفاظت و نگهداری سازه ها قبل از وقوع سیلاب در آینده، هستند. از این رو، نیاز به روش های پیشرفته پیش بینی هندسه ی انباشت موانع و عوامل موثر بر آبشستگی تحت اثر انباشت موانع در پایه های پل، به منظور استفاده در طراحی، بهره برداری و نگهداری پل های یک بزرگراه، غیر قابل اجتناب می باشد. بدین منظور، در این تحقیق تخمین حداکثر عمق آبشستگی پایه پل، با استفاده از مدل های پیشرفته NF-GMDH-GSA و NF-GMDH-GA صورت گرفته است. در ادامه، پیش بینی های حاصل از دو مدل، با نتایج روابط تجربی مطالعات پیشین، مقایسه شده و عملکرد مدل های مذکور در پیش بینی حداکثر عمق آبشستگی پایه پا تحت اثر موانع، مورد ارزیابی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

آبشستگی پایه پل، انباشت موانع، شبکه دسته بندی گروهی داده ها، الگوریتم جستجوی گرانشی، الگوریتم وراثتی، روابط تجربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.