بررسی میزان رضایت مندی مردم از سامانه حمل و نقل BRT در منطقه 5 تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد علوم و تحقیقات

مهناز خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد علوم و تحقیقات

سرور سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری واحد علوم و تحقیقات

چکیده

حمل و نقل درون شهری یکی از عناصر اصلی سیستم شهری است که دسترسی شهروندان را به کاربری ها و موقعیت های مختلف شهر مهیا می سازد. روند رشد شتابان کلانشهرها در جهان توام با افزایش جمعیت در این شهرها، مشکلات متعددی را مانند معضل ترافیک و اختلال در سامانه حمل و نقل شهری به وجود آورده است. افزایش وسایل نقلیه ی شخصی، همراه با رشد جمعیت و گسترش بی رویه آن و عدم برنامه ریزی های علمی و جامع، باعث بروز مشکلاتی نظیر آلودگی زیست محیطی، تراکم های ترافیکی زیاد و خسته کننده، مصرف بیش از حد انرژی، ناامنی مسیرها و تصادفات شده است. در این راستا به کارگیری وسایل حمل و نقل عمومی سریع از جمله اتوبوس تندرو (BRT) در راستای سیاست توسعه حمل و نقل همگانی در کلانشهر تهران برای تسهیل حمل و نقل عمومی و مقابله با مشکلات مذکور به وسیله ی شهرداری بکار گرفته شده است.هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان رضایت شهروندان از سیستم حمل و نقل BRT و ارزیابی عملکرد این سیستم در منطقه 5 شهر تهران می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی از طریق پرسشنامه بوده است و تجزیه و تحلیل های صورت گرفته که بر اساس تحلیل پرسشنامه و اطلاعات مربوط برمبنای 10 متغیر رضایت سنجی بوده است، ضمن وجود مشکلات در این منطقه، حاکی از تاثیرات مثبت این سامانه بر حمل و نقل عمومی BRT بوده بطوریکه رضایت مردم را به میزان زیادی تامین کرده است.

کلیدواژه ها

رضایت مندی، حمل و نقل BRT ، منطقه 5 تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.