کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0977
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 272
نویسندگان
چکیده
رشد سریع جمعیت و متناسب با آن نیاز فزاینده به منابع آب موجب بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی و در نتیجه به هم خوردن تعادل طبیعی آن شده و تراز آب زیرزمینی در آبخوان های بسیاری از نقاط دنیا منفی شده است. تغییرات سطح آب زیرزمینی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در مطالعه و مدیریت آب زیرزمینی جهت کاربرد در کشاورزی، شرب و صنعت می باشد. اگرچه مدل های ریاضی ابزار اساسی در تحلیل فرآیندهای هیدرولیکی برای پیش بینی سطح آب زیرزمینی می باشد، در چند دهه اخیر سیستم های هوش مصنوعی مانند شبکه عصبی مصنوعی کاربرد زیادی در علوم مختلف از جمله مدیریت منابع آب از خود نشان داده اند. این تحقیق یک مطالعه تحلیلی است که در آن با استفاده از اطلاعات گذشته، روند تغییرات سطح آب زیرزمینی دشت مهاباد مورد بررسی قرار می گیرد و ضمن به مدل درآوردن این تغییرات، سطح آب زیرزمینی در آینده نیز پیش بینی خواهد شد. پس از تهیه و آماده سازی کلیه داده های مورد نیاز، مدل شبیه ساز آب های زیرزمینی (مدل GMS: Modflow) برای تعداد 22 حلقه چاه مشاهداتی مورد واسنجی و صحت سنجی قرار گرفت و در گام های زمانی یک ماهه مقدار تغییرات تراز سطح ایستابی آب های زیرزمینی بدست آمد. از نتایج حاصل از اجرای مدل شبیه ساز آب های زیرزمینی برای آموزش شبکه عصبی مصنوعی (ANN) استفاده شد. این مدل نشان می دهد که در یک دوره چهار ساله تراز ایستابی به میزان 0/86 متر افت داشته که برابر متوسط سالانه 0/21 متر می باشد که پیش بینی می شود که این روند طی سال های آتی ادامه یابد. ساخت سدهای زیرزمینی برای مقابله با کم آبی احتمالی در آینده پیشنهاد می گردد. همچنین لزوم بهره برداری بهینه تلفیقی از منابع آب های سطحی و زیرزمینی به شدت احساس می شود.کلیدواژه ها
آب های زیرزمینی، پیش بینی تغییرات هیدرولیکی، شبکه عصبی مصنوعی، نرم افزار MODFLOW، GMSمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.