جادوی نور و رنگ بر خلق و خو و کیفیت محیط یادگیری کودکان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0937
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 943
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه معماری، قزوین، ایران
چکیده
از بدو تولد تا زمانی که انسان نفس می کشد، یادگیری ادامه خواهد داشت لیکن نقش دوران کودکی در یادگیری و رشد افراد غیر قابل انکار است، از این رو بیش از همه نیازمند توجه و برنامه ریزی است. معماری بخشی از تجربه ی روزمره ی هر فرد است که خواه ناخواه بر احساس و عملکرد وی تاثیر می گذارد، همچنین کودکان بخشی از ضروری ترین تجربیات و دانش خود را از محیط فیزیکی پیرامون دریافت می کنند؛ بنابراین معماری محیط های یادگیری کودکانه در فرایند یادگیری و رشد کودکان حایز اهمیت است. هدف از این پژوهش دستیابی به راهکارهای موثر برای بهبود طراحی محیط یادگیری کودکان از طریق عوامل محیطی و با تاکید بر نقش نور و رنگ در فضاهای کودکانه است. پرسش های اصلی این است که محیط چگونه بر احساسات و عملکرد کاربران تاثیر گذار است و نقش نور و رنگ در خلق و خو و کیفیت یادگیری کودکان چیست به نظر می رسد که عوامل محیطی بر آسایش یا عدم آسایش کاربر در فضا موثر است و شرایط محیطی مناسب منجر به افزایش دقت و انگیزش در یادگیرندگان و بهبود عملکرد آنان می گردد. روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بهبود شرایط محیطی به ویژه نور و رنگ فضا سبب سازگاری محیط با نیازهای روحی و جسمی کودک شده و در ایجاد انرژی و احساسات مثبت، بهبود رفتار و خلق و خو، افزایش کارآیی، کاهش اضطراب، کاهش خواب آلودگی و فشار چشم، افزایش تمرکز، انگیزش و یادگیری کودکان موثر است. تحریک حس بینایی از طریق بازی نور و رنگ در محیط های یادگیری سبب تقویت قوه ی بصری و در نتیجه افزایش هوش بصری کودکان می گردد. از میان انواع نورها، نور طبیعی کامل ترین و مطلوب ترین نور است که دارای مزایای جسمی و روحی بسیار برای استفاده کنندگان است و در ترکیب با نور مصنوعی مناسب ترین روش روشنایی برای فضاهای داخلی است و فقدان آن در کلاس های درسی منجر به افسردگی، خواب آلودگی، بیماری و تضعیف عملکرد می شود. تنوع رنگ در محیط های یادگیری، یکنواختی و انفعال را کاهش می دهد، سبب افزایش علاقه مندی و کاهش خستگی چشم می شود و کودک را به برقراری ارتباطی فعال و خلاق ترغیب می کند. هر رنگ بر افراد گوناگون دارای تاثیرات متفاوت است، از این رو انتخاب رنگ در محیط های یادگیری باید بر اساس سن، جنسیت، موضوع و فعالیت باشد.کلیدواژه ها
نور، رنگ، عوامل محیطی، محیط یادگیری، کودکمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.