استفاده از تکنولوژی و عوامل طبیعی در ساختمان برای صرفه جویی انرژی (با تاکید بر انرژی خورشیدی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0911
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت

ابوذر مجلسی

استادیار عضوهییت ،علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر

چکیده

انسان همیشه سعی در ایجاد رفاه و آسایش در روند زندگی خود بوده است، اما به چه قیمتی! بشر با پیشرفت های چشمگیر در تمامی عرصه ها به رفاه نسبی زندگی دست یافته ولی با زیر پا گذاشتن حیات طبیعت اطراف خود، در این مقاله به راهکارهای درست ایجاد آسایش در محیط زندگیمان با استفاده از انرژی های طبیعی و پیوند آن با علم و تکنولوژی پرداخته ایم؛ می دانیم که انرژی باد، مواد آلی که قابلیت تبدیل به انرژی حرارتی و مکانیکی را دارند، امواج دریاها، قدرت جزر و مد که بر اساس جاذبه و حرکت به دور خورشید و ماه حاصل می شود، این ها همه نمادهایی از انرژی های طبیعی اطراف ما هستند که برای ایجاد آسایش بشر می توانیم از آنها استفاده نماییم. در مقاله حاضر به یکی از انرژی ها (انرژی خورشیدی) و توضیح چند نمونه از راهکارهای تبدیل آن به انرژی های مورد نیاز با تکنولوژی روز پرداخته ایم؛ کره زمین انرژی خورشیدی را بصورت تابش خورشیدی دریافت می کند و مقدار این تابش بمراتب بیش از نیاز بشر است. این منبع از تغییرات روزانه شناخته شده ای علاوه بر تغییرات فصلی برخوردار است و بطور قابل ملاحظه ای متاثر از وضعیت هوا است. تمام کشورها به این منبع با مقادیر مختلف دسترسی دارند. کاربرد انرژی خورشیدی کاملا متنوع است، بکارگیری از علم و تکنولوژی برای استفاده از انرژی های طبیعی، کمک به حفظ بقای محیط زیست، در کنار آن تامین آسایش خود می کند و این امر بشر را به آینده ای روشن تر امیدوار می کند و زندگی همگام تری با طبیعت را خواهد داشت که در واقع به نفع بشریت است.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، کلکتور خورشیدی، دیوار ترمب، سنگ فرش خورشیدی، سایبان خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.