نقش خلوت بر معماری مجتمع های مسکونی معاصر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0887
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ابراهیم زاده

هدی شیخ الاسلامی

چکیده

خانه به عنوان یکی از ابتدایی ترین و اساسی ترین نیازهای انسان، علاوه بر محافظت او از شرایط بد اقلیمی نقش مهمی در تامین آرامش و امنیت او ایفا می کند.پس لزوم توجه به بعد روحی علاوه بر بعد فیزیکی آن را می طلبد.یکی از مهمترین ویژگی های روانشناسانه هرخانه مفهوم خلوت است که در تامین آسایش روحی افراد خانواده و در نهایت آسایش محله و اجتماع نقش اساسی دارد.رعایت خلوت و محرمیت در خانه، جزو اصول فرهنگی و اعتقادی مردم ایران از دیرباز بوده است که متاسفانه امروزه به دلیل نادیده گرفتن خلوت، محرمیت و امنیت بصری در عرصه های فضایی ساختمان های مسکونی معاصر ،باعث ایجاد اثرات سویی در سلامت روانی انسانها شده است. هدف این تحقیق، بررسی مفهوم خلوت و محرمیت و تاثیر آن در شکل گیری فضاهای مجتمع های مسکونی معاصر است که توجه به این مفهوم در خانه های معاصر تاثیر به سزایی در بالا بردن کیفیت خانه های امروزی، سلامت روان و رضایتمندی کاربران خواهد داشت. این پژوهش به روش کتابخانه ای وبا بررسی استدلالی - منطقی، همبستگی و نظریات مطرح پیرامون شخصی و خلوت ، مدل پژوهشی به روش پدیدار شناسی و جامعه آماری از طریق طرح پرسشنامه و مصاحبه از گروه های سنی مختلف اجتماع در مورد خلوت آرمانی ارایه خواهد شد و در انتها با توجه به داده های بدست آمده اصول طراحی مشخص خواهد شد .درنهایت تحقیق بیانگر این است که خانه های کنونی با توجه به مشکلات پیش رو در رعایت تمامی اصول معماری عرصه بندی فضاها که موثر بر تامین خلوت و محرمیت خانه هستند، مهمترین و موثرترین این اصول که بیشترین میزان رضایت کاربران را به دنبال داشته است را مورد توجه قرار دهند تا شرایط رفاه و سلامت روانی مخاطبین از این منظر فراهم شود.

کلیدواژه ها

خلوت ، معماری،مجتمع مسکونی ، معاصر ، خانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.