تراژدی در تفکر پیشاارسطویی (تولد و مرگ تراژدی)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0820
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1107
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری دانشگاه تهران
چکیده
در بررسی نمایشنامه های یونان باستان، با سه نمایشنامه نویس بزرگ مواجهیم. آشیلوس(آیسخیلوس)، سوفوکل(سوفوکلس) و اوریپید(اوریپیدس) مثلث تراژدی نویسان پیش از ارسطو را تشکیل می دهند. آشیلوس در نوشته هایش جدالهای خدایان و انسانها را به تصویر کشیده است. در نوشته های او انسانها تسلیم اراده تقدیر هستند. نمایشنامه های آشیلوس باعث تکامل زبان تراژدی شدند. پس از او، سوفوکل تراژدی را به اوج خود رساند چنان که از منظر ارسطو، تراژدی اودیپ شهریار، بهترین و کاملترین نمونه تراژدی معرفی گردید. پس از وی اوریپید، که یک نویسنده انقلابی در زمان خود بود، به مبارزه با باورهای پوچ اساطیری و خرافات خدایان دست زد و بر تقدیر دیکته شده خدایان برای انسان ها، خط بطلان کشید و محتوی نمایشنامه هایش به تدریج رنگ و بوی درام و کمدی گرفتند، بطوریکه وی را پایه گذار کمدی میدانند. زمانیکه ارسطو در کتاب بوطیقا به شرح و تفسیر تراژدی پرداخت، آن را از گرانمایه ترین عناصر شناخت و معرفت معرفی کرد. وی قوانینی برای تراژدی نویسی برشمرد و برای نخستین بار، تراژدی را به صورت یک علم مدون درآورد. از نگاه ارسطو مهمترین تاثیر تراژدی بر روی مخاطبان، ایجاد کاتارسیس است و کاتارسیس را عالیترین درجه شناخت و معرفت میداند. هر چند در ترجمه معنای کاتارسیس اختلافاتی وجود دارد اما اصلی ترین معنایی که در این جایگاه میتوان برای آن در نظر گرفت پالایش و تزکیه نفس و تطهیر درون است. با توجه به آنکه تا کنون اندیشمندان و متفکرین بسیاری کاتارسیس حاصل از تراژدی را مهمترین بخش این هنر دانسته اند، در این مجال به بررسی سه نمایشنامه از بزرگان تراژدی نویسی پیشاارسطویی پرداخته و تلاش خواهیم کرد کاتارسیس حاصل از آنها را بیان کرده و از سویی به چگونگی روند نمایشنامه نویسی از تراژدی به سمت درام نیز اشاراتی داشته باشیم. سه نمایشنامه منتخب در این نوشتار عبارتند از: تریلوژی اورستیا، اثر آشیلوس، هیپولیت و هلن، نوشته اوریپید.کلیدواژه ها
تراژدی، آشیلوس، اوریپید، ارسطو، کاتارسیسمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.