بررسی سولوشنهای مبتنی بر رایانش ابری در مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0748
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر معرفت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه وساخت دانشگاه تهران، ایران

رضا محمودی حسنخانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه وساخت دانشگاه تهران، ایران

حسین نقاش طوسی

استادیار دانشکده معماری دانشگاه تهران، ایران

چکیده

در قرن معاصر هر تکاملی در فن آوری با پیشرفت در علوم رایانه بدست آمده است. بهره مندی از اطلاعات و چگونگی به کارگیری آن، با هدف دستیابی به توانایی های بیشینه، اساسی ترین موضوع دنیای کنونی است. بر همین اساس، توجه به فناوری اطلاعات و تکنولوژی های نوین در عرصه ساخت و ساز و نحوه ی استفاده ی راهبردی از اطلاعات اهمیت فراوانی پیدا می کند. با وجود اینکه مدت زیادی است که مدل سازی اطلاعات ساختمان در زمینه تیوری، تکنولوژی، استانداردها و ... توسعه یافته است، لازم است به چالش های موجود در تبادل و به اشتراک گذاری اطلاعات BIM (مدل سازی اطلاعات ساختمان) از جمله ادغام مدل های مختلف اطلاعات، فوری و نگهداری انسجام اطلاعات اشاره شود. لذا با استفاده از رایانش ابری در خدمات (Building Information Modeling) BIM، عملکرد بهتر با هزینه نسبتا پایین را می توان بدست آورد. در حال حاضر نرم افزار تجاری BIM در محیط تک کاربره مورد استفاده قرار میگیرد که هزینه اولیه بالایی دارد و پردازش ابری که نسل جدید تکنولوژی اینترنتی است می تواند به کمک آن بیاید بدین صورت که دستگاه های اینترنت منفرد همچون کامپیوتر شخصی، تبلت، موبایل و ... را قادر می سازد تا از سرویس و منابع مختلف برای کاهش هزینه های نرم افزار BIM و گسترش استفاده از آن بهره گیرد این روش مزایای بسیار زیادی دارد. به جای اینکه کاربر مجبور به تهیه و نصب تمامی نرم افزارهای مورد نیاز باشد (که معمولان ارزان نیز نیستند)، نسخه شبکه ای این نرم افزاها بر روی سرورهای مرکزی شرکت نصب می شوند. بدین ترتیب تمامی کاربران مجاز در هر لحظه دسترسی به نرم افزارهای مورد نیاز خود دارند و فایل های تولید شده را نیز بر روی سرورهای مرکزی شرکت نصب می شوند. بدین ترتیب تمامی کاربران مجاز در هر لحظه دسترسی به نرم افزارهای مورد نیاز خود دارند و فایل های تولید شده را نیز بر روی سرورها ذخیره می کنند که نیاز به جابجایی آنها و مشکل مدیریت نسخه ها را برطرف می کند بصورت کلی در این مقاله سعی بر آن شده است که مزیت های تلفیق فناوری رایانش ابرری با فناوری BIM، در روند بکارگیری هر چه بهتر تکنولوژی مدلسازی اطلاعات ساختمان بررسی شود.

کلیدواژه ها

BIM، رایانش ابری، مزایا، هرینه ها و موانع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.