ویژگی ها و معایب استفاده از ضایعات سنگ گرانیت برای تولید بتن در جهت توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0637
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس اسدی شمس آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

منصور قلعه نوی

دانشیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

استفاده مداوم از مصالح طبیعی به خصوص منابع تجدید ناپذیر در فرآیند ساخت، هر ساله به عنوان یک از موضوعات روز جهان شناخته می شود. بتن به دلیل هزینه پایین ساخت، هزینه کم نگه داری و تطبیق پذیری زیاد، یکی از پرمصرف ترین مواد ساختمانی است و برای تولید آن به منابع اولیه بسیاری نیاز است. در سال های گذشته به علت مصرف بیش از حد این منابع اولیه، نگرانی های زیادی در مورد محیط زیست جهانی بوجود آمده است. همچنین به دلیل افزایش زباله های صنعتی در محل های دفع زباله و مشکلاتی که این زباله ها برای محیط زیست ایجاد می کنند و از طرفی عدم استفاده مجدد از این زباله ها، توجه عده ی زیادی به این سمت نیز جلب شده است. صنعت سنگ یکی از صنایع پرکاربرد در کارهای عمرانی است که در کنار حجم بالای تولید، ضایعات زیادی را نیز تولید می کند. یکی از پرکاربردترین انواع سنگ، سنگ گرانیت است که در صورت استفاده بهینه از ضایعات آن در ساخت بتن، این ضایعات به موادی ارزشمند تبدیل خواهد شد و از طرفی باعث کاهش مشکلات زیست محیطی ناشی از آنها می شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی استفاده از ضایعات سنگ گرانیت به عنوان جایگزین اجزای مختلف بتن، جهت کاهش مشکلات زیست محیطی ضایعات سنگ و افزایش خواص بتن است. در این مقاله ویژگی ها و معایب استفاده از ضایعات گرانیت به عنوان جایگزین بخشی از درشت دانه، ریزدانه و سیمان به صورت مجزا بررسی خواهد شد. در مجموع می توان بیان کرد که معایب ایجاد شده در مقابل مزایای استفاده از این ضایعات در ساخت بتن، بسیار اندک است و این ضایعات می تواند به عنوان قسمتی از هریک از اجزای بتن به منظور حرکت در جهت توسعه پایدار مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ضایعات سنگ گرانیت، جایگزین ریزدانه، جایگزین سیمان، جایگزین درشت دانه، بتن پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.