بررسی و امکان سنجی بازارچه های مرزی در اقتصاد کشور (مورد : بازارچه مرزی بانه)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0590
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه زال نژاد

عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ناصر یوسفوند

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

محمدرضا شفیعی

کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

در بسیاری از کشورهای جهان مرزنشینان در جهت تامین بخشی از درآمد و اشتغال ساکنین در شهرهای مرزی با کشورهای همسایه روابط تجاری و بازرگانی داشته و دارند. اصولا مهمترین اهداف شکل گیری و تاسیس بازارچه مرزی ایجاد اشتغال، تامین معیشت، کنترل قاچاق، افزایش امنیت، گسترش همکاری منطقه ای (جهت کاهش بحران های منطقه ای) ایجاد ثبات در مرزها و گسترش فعالیتهای تولیدی- تجاری می باشد. در این راستا مقاله جویای این سوال است که آیا با تاسیس بازارچه مرزی بانه تاثیر مثبتی در زمینه ی امنیت اقتصادی این شهر رخ داده است روش تحقیق این مقاله توصیفی- تحلیلی می باشد و برای جمع آوری اطلاعات از دو روش مطالعات کتابخانه ای و روش میدانی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را بازاریان (کسبه) شهر مرزی بانه تشکیل می دهند که تعداد 280 نفر از آنها به عنوان نمونه تحقیق به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و برای تجزیه و تحلیل پرس شنامه، از آزمون t تک نمونه ای استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بازارچه مذکور توانسته است در سطح 95% در امنیت اقتصادی شهرستان بانه موفق باشد و تاثیرات مثبتی همچون کاهش ریسک در سرمایه گذاری، افزایش اشتغال و تنوع شغلی، افزایش رفاه عمومی و کاهش قاچاق کالا را در پی داشته است ولی در زمینه درآمد برای بازاریان به دلیل کاهش سود با احداث بازارچه مرزی که سود حاصل از قاچاق را بیشتر از حال کنونی عنوان نموده اند، موجب کاهش پس انداز و کاهش قدرت خرید نیازهای اساسی شده است که در این خصوص راهکارهای کاربردی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

بازارچه مرزی، امنیت، امنیت اقتصادی، شهرستان مرزی بانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.