مطالعه رفتار ستون های بتن مسلح تحت اثر بار آتش نامتقارن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0579
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا عبداله زاده

دانشیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سمیرا رضایی معافی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

آتش سوزی پدیده ای است که احتمال وقوع آن در سازه بتن مسلح وجود دارد و از طرفی ستون های بتن مسلح از عناصر باربر اصلی در یک قاب سازه ای می باشد که بنا بر موقعیت قرارگیری ممکن است تحت تاثیر آتش سوزی متقارن در چهار جهت یا آتش سوزی نامتقارن در یک ، دو یا سه جهت قرار بگیرد. بنابر این در این مقاله سعی شده است به بررسی رفتار ستون بتن مسلح تحت بارگذاری آتش از طریق ارایه مدل های عددی با دقت مناسب در نرم افزار اجزای محدود آباکوس پرداخته شود و سپس با استفاده از این مدل ها، رفتار ستون های بتن مسلح تحت بار آتش نامتقارن مورد بررسی قرار گیرد. به منظور صحت سنجی مدل ها ، در ابتدا با مقایسه نتایج تحلیل مکانیکی دو نمونه با نتایج آزمایشگاهی مشاهده گردید که نتایج تحلیل اجزای محدود تا حدود زیادی با نتایج آزمایشگاهی مطابقت دارد و می توان از این مدل ها برای مطالعه تاثیر آتش سوزی نامتقارن یک ، دو و سه طرفه استفاده کرد. سپس به بررسی تاثیر آتش نامتقارن بر مقاومت در برابر آتش ستون بتن مسلح پرداخته شده است. با انجام این آنالیزها مشخص می شود که زمان مقاومت در برابر آتش ستون های بتن مسلح در معرض آتش نامتقارن یک ، دو و سه طرفه نسبت به ستون های بتن مسلح درمعرض آتش متقارن در چهارجهت به طور محسوسی کاهش می یابد که این موضوع می بایست در آیین نامه های طراحی ستون های بتن مسلح تحت بار آتش مورد توجه قرار گیرد. همچنین با توجه به ایجاد خمش دومحوره ناشی از گرادیان حرارتی در ستون های گوشه در معرض آتش در دو جهت مجاور هم، کاهش مقاومت در برابر آتش به میزان بیشتری مشاهده می شود و با کاهش ابعاد ستون ها نیز به دلیل کمانش کلی ناشی از خمش ایجاد شده در اثر بار آتش نامتقارن، مقاومت در برابر آتش به میزان بیشتری کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

آتش سوزی نامتقارن ، گرادیان حرارتی، ستون بتن مسلح، نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.