بهره گیری از مصالح هوشمند در ارتقای سطح پایداری نمای ساختمان ها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0546
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 657
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران
کارشناس ارشد رشته تکنولوژی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
امروزه توسعه پایدار یک ضرورت اجتناب ناپذیر بوده و به منزله فرآیندی است که طی آن نیازهای کنونی جامعه تامین شده بدون آنکه توانایی نسل های آینده برای تامین نیازهایشان تحت تاثیر قرار گیرد. یکی از ابعاد مهم این فرآیند بعد زیست محیطی بوده که تحت عنوان طراحی پایدار به معرفی شاخصه های پایداری در حوزه ساخت و ساز می پردازد. با توجه به اهمیت موضوع متاسفانه همچنان در ایران ساختمان هایی ساخته می شوند که اصول طراحی پایدار در عناصر مختلف آن نادیده گرفته شده است. نما به عنوان یکی از اساسی ترین عناصر بنا، مهمترین رابط بین ساختمان و محیط پیرامونش بوده و می تواند نقش موثری را در ایجاد این پایداری داشته باشد. به منظور نیل به این هدف، فناوری ها و سیستم های مختلفی به کار گرفته شده که با پیشرفت تکنولوژی نیازمند بروز رسانی می باشند. از جمله این پیشرفت ها می توان به مصالح هوشمند اشاره کرد بطوریکه با دریافت و پردازش رویدادها و اطلاعات محیطی و توسط خواصی چون وفق پذیری، بهگزینی، عملکرد سریع، عملکرد خودکار و بی واسطگی قادرند نسبت به محیط واکنش مناسب نشان دهند. در این مقاله ضمن توصیف معماری هوشمند و جایگاه آن در نمای ساختمان ها، به معرفی مصالح هوشمند و بررسی تطبیقی آن با ساختمان های موجود پرداخته می شود تا گامی در جهت استفاده از این راهکارها در نمای ساختمان و برطرف کننده ی نیازهای پایداری باشد.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، طراحی پایدار، مصالح هوشمند، نمای ساختمانمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.