ارزیابی ویژگی های مهندسی ساختگاه سد دربند با استفاده از طبقه بندی های مهندسی توده سنگ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0534
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود فریدونی

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان

ابراهیم رحیمی

استادیار دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان

محسن خداداد زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه دامغان

چکیده

در این پژوهش، به ارزیابی ویژگی های مهندسی توده سنگ های ساختگاه سد دربند به کمک طبقه بندی های مهندسی توده سنگ (روش های تجربی) پرداخته شده است. بر این اساس، مطابق با شاخص کیفیت توده سنگ (RQD)، توده سنگ های تکیه گاه راست با عدد RQD برابر با 84 در رده ی خوب، توده سنگ های تکیه گاه چپ با عدد RQD برابر با 54 در رده ی متوسط و توده سنگ های موجود در بستر با عدد RQD برابر با 48 در رده ی ضعیف طبقه بندی شدند. همچنین بر اساس طبقه بندی ژیومکانیکی (RMR) صورت گرفته، توده سنگ تکیه گاه های سد دربند با مقادیر عددی RMR 66 و 65 به ترتیب برای تکیه گاه راست و تکیه گاه چپ با داشتن کیفیت مطلوب، هر دو تکیه گاه در رده خوب جای می گیرند در حالی که توده سنگ های موجود در بستر با داشتن مقدار عددی RMR برابر با 51 در رده ی ضعیف قرار می گیرند. مطابق طبقه بندی امتیازدهی توده شیب SMR ، توده سنگ تکیه گاه راست وضعیت مناسبی نسبت به تکیه گاه چپ دارد، به طوری که مقدار SMR تکیه گاه راست 81 و در تکیه گاه چپ 54 به دست آمده است. بر اساس این طبقه بندی، در تکیه گاه راست احتمال وقوع گسیختگی وجود ندارد، درصورتی که در تکیه گاه چپ توده سنگ ناپایدار و گسیختگی صفحه ای رخ خواهد داد.

کلیدواژه ها

توده سنگ، سد دربند، طبقه بندی SMR ، ساختگاه، گسیختگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.