بررسی آزمایشگاهی گروه ریزشمع ها تحت بارگذاری جانبی در ماسه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0532
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

سید محمد علی زمردیان

دانشیار بخش مهندسی آب، دانشگاه شیراز

چکیده

ریز شمع ها به عنوان المانهای باربر سازه ای برای تحمل بارهای فشاری، کششی و با جانبی ناشی از فونداسیون سازه، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین یکی از موثرترین روش های تقویت و بهسازی خاک استفاده از ریزشمع ها می باشد.در این مقاله رفتار ریزشمع ها در گروه های 2×2 و 2×1 با مقاطع فولادی دایره ای و مربعی شکل با نسبت های طول به قطر 30 و 25 و 20 و 15 فاصله 4D بین ریزشمع ها در گروه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته اند. همچنین درون این مقاطع فولادی توسط دوغاب سیمان پر شده و از یک میلگرد به عنوان المان مسلح کننده دوغاب استفاده شده است. جعبه استفاده شده جهت مدل کردن خاک و قرارگیری ریزشمع ها در آن از جنس فولاد و ابعاد آن در پلان 1/5×1 متر و ارتفاع 1 متر می باشد. قطر ریزشمع دایره ای و مربعی به ترتیب 33 میلی متر و 28 میلی متر می باشد.در طول ریزشمع ها سوراخهایی به قطر 5 میلی متر به فواصل 100 میلی متر جهت تزریق و عبور دوغاب در خاک ایجاد شده است. روش اجرای ریزشمع ها در خاک به صورت کوبشی بوده و جهت اعمال بار جانبی به گروه ها از یک جک هیدرولیکی استفاده شده است. نتایج آزمایشات نشان دادند که با افزایش نسبت طول به قطر (L/D) مقاومت جانبی افزایش و جابجایی گروه کاهش می یابد و همچنین با کاهش تعداد ریزشمع ها در گروه مقاومت جانبی نیز کاهش می یابد. مقاومت جانبی گروه ریزشمع با مقطع دایره ای بیشتر از مقاومت جانبی گروه ریزشمع با مقطع مربعی می باشد.

کلیدواژه ها

گروه های ریز شمع، بارگذاری جانبی، نسبت لاغری، مدل آزمایشگاهی، مقاومت جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.