حضور زیبایی در بیمارستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن حسینی

کارشناسی ارشد معماری، عضو هیات علمی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن،

مرتضی محمدیان دهکردی

کارشناسی ارشد برق و الکترونیک، مدرس مدعو دانشگاه علمی و کاربردی شهرکرد

چکیده

امروزه، در عصر تمدنها ,زمانیکه تکنولوژی و صنعت در حال پیشرفت و تحول است، کمبودها و خلل های جبران ناپذیری در طراحی بیمارستانها مشاهده می شود. این مشکل از این واقعیت ناشی می شود که بیشترین مسایلی که معماران در طراحی یک بیمارستان با آن مواجه هستند، تعریف شده و منسجم است . معمار آنقدر با بسیاری از احتیاجات عملکردی و فضایی مواجه است که دیگر وقت و نیرویی را برای کشف عوامل موثر بر بهبودی بیماران و بالارفتن کیفیت فضایی بیمارستان صرف نمی کند . نیاز بشر به زیبایی به عنوان جزیی از فرهنگ، قطعی می باشد. چرا که بشر از اولین روزهای خلقت همیشه سعی در زیبا سازی محیطش داشته است. از طرفی در یک بیمارستان که کلیه افراد بهره بردار آن به نوعی در زیر استرس و فشار عصبی قرار دارند زیبایی یکی از عوامل ایجاد جوی آرام می باشد. زندگی که در بیمارستان به بیمار داده می شود بر او خیلی سخت می گذرد و رنجها و مشکلات غیر قابل حل را بهمراه دارد. برای تحمل این زندگی بیمار نیازمند تسکین دهنده ای است. بنابراین این در یک بیمارستان با آنکه عوامل فنی و عملکردی آن زیاد و پیچیده می باشند، باز هم یک طراح می تواند زیبایی را در آن خلق کند چرا که یک معماری خوب زمانی بوجود می آید که ، از طرفی تمام قواعد و قوانین فیزیک ساختمان و عملکرد و مسایل مالی و غیره در نظر گرفته شده باشند و از طرف دیگر نتیجه کار از نظر زیبا شناختی رضایت بخش باشد. نیاز فرد به درمان و مراقبت پرستاری در یک محیط درمانی شدیدا به چشم میخورد، بنابراین فضاهای مختلفی که با کنار هم قرار گرفتن آنها بیمارستان شکل می گیرد امکان مراقبت پرستاری و درمان بیمار را فراهم می کنند. این خدمات هرکدام در جای خود از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. از طرفی حضور زیبایی در یک فضا نیز جزء نیازهای یک انسان محسوب می شود. حضور زیبایی باعث دلپذیرتر شدن محیط می گردد و شبهای پر از عذاب و وحشت بیمار را و روزهای پر از استرس را به اوقات قشنگ و به یادماندنی تبدیل می کند. استفاده از ارزشهای فرمی مناسب, حضور رنگ و نور, آرامش صوتی و صداهای دلنواز در قالب موسیقی و حضور طبیعت، محیط بیروح و سرد بیمارستان را به محیط مطلوب و دوست داشتنی تغییر می دهد. این تحقیق با تکیه بر روش توصیفی و مطالعه کتابخانه ای انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

بیمارستان، زیبایی در بیمارستان، بیمار، معماری بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.