معرفی یک منحنی جدید برای طراحی تبادل های شبدری جهت افزایش کارایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0430
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قمری مجد

داشنجوی کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد سعید منجم

استادیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

وجود قوس ھا در راھسازی اجتناب ناپذیر است و تامین ایمنی قوس ھا جزء مھم ترین وظایف طراحان مسیر است. لذا باید در آیین نامه به عنوان مرجع طراحی مھندسین و راه سازان به این مقوله پرداخته شود. با توجه به این که اغلب، سرعت طراحی دو مسیر در یک تقاطع برابر نیست، قوس ھای دایره ای ساده، جواب گوی اتصالات نخواھند بود، و عموما از قوس ھای دیگری نظیر قوس ھای چند مرکزی و قوس ھای پیوندی استفاده می شود. طراحی قوس ھای پیوندی، قبل و بعد از قوس ھای افقی دایره در جھت افزایش ایمنی حمل و نقل، زیبایی بزرگراه ھا، فاصله دید و راحتی رانندگان در بسیاری از موارد پذیرفته شده است. در تقاطع ھای غیرھمسطح، به دلیل طول زیاد قطعات و ھزینه بالای اجرا، نیاز به دقت بالای محاسبات و انتخاب گزینه ھای بھینه داریم. در خصوص شبدری ھا، با توجه به ھندسه خاص گردش به چپ ھا، با انحنای زیادی در مسیر روبرو ھستیم، که می تواند موجب ایجاد ناراحتی در سرنشینان وسیله نقلیه در ھنگام عبور از این مسیر گردد. در سال ھای اخیر، منحنی ھای زیادی به عنوان قوس پیوندی جھت استفاده در طراحی راه ھا و بزرگراه ھا معرفی شده است. یکی از این منحنی ھا، منحنی کلوتویید دوبل است. پژوھش حاضر ضمن معرفی این نوع قوس پیوندی، خصوصیات و روابط ھندسی آن ھا، با مدلسازی ھندسی این منحنی در نرم افزار Civil3D پرداخته و در نھایت با مقایسه پارامترھای ھندسی این منحنی با قوس ھای پیوندی مشابه، به معرفی کلوتویید دوبل به عنوان یکی از ساده ترین و مناسب ترین قوس ھای پیوندی جھت استفاده در گردش به چپ ھای شبدری در تقاطعات غیر ھمسطح پرداخته است.

کلیدواژه ها

قوس پیوندی، کلوتویید دوبل، تقاطع غیر همسطح، Civil3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.