رابطه هندسی و ریاضیات با معماری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0389
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6487
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری
عضو هیات علمی دانشگاه شهید رجایی
چکیده
هندسه با اشکال و قوانین مربوط به آن سرو کار دارد اما در کاربرد عملی این اشکال نیاز به ریاضیات و قوانین آن است. در این مقاله نحوه بیان اشکال معماری به زبان ریاضی که ھمان معادلات و اعداد می باشد، را در دو بخش فرم ھای مسطح و منحنی بررسی نموده، و در ادامه نقش ھندسه و ریاضیات را در معماری معاصر بیان می نماییم. تمایل به فرم ھای پیچیده ی، منظم و نامنظم، در معماری معاصر نیاز به توجه به علم ریاضیات و ھندسه معماری را افزون تر کرده است. ھمانطور که کاربرد تقارن و تناسبات ریاضی باعث شاخص شدن بناھای گذشته بوده است، امروز نیز تقارن در معماری فرم ھای پیچیده می تواند مزایایی از لحاظ زیبایی شناختی، اقتصادی و عملکردی را داشته باشد. تحقیقات جدید نشان می دھد که استفاده از ھندسه و محاسبات ریاضی کمک زیادی به پیشرفت در حوزه معماری فرم ھای آزاد می نماید. در سال ھای اخیر استفاده از اشکال ھندسی پیچیده در معماری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل مقیاس بزرگ، تقسیم این فرم ھا به پنل ھای کوچک تر ضروری است و اینجاست که ریاضیات به میان می اید. ھندسه دیفرانسیل گسسته که در مرز بین دیفرانسیل و ھندسه گسسته پدیدار می شود، به طراحی و ساخت کارآمد سازه ھای با فرم آزاد کمک می کند. بنابراین می بینیم ھمانطور که در گذشته معماران با دارا بودن علم به ریاضیات و کاربرد ھندسه و تناسبات درست، بناھایی بدیع و ماندگار خلق کرده اند، معماران امروز ھم با تحقیق در زمینه ریاضیات و ھندسه و پیشرفت ھای در این زمینه و کاربرد آنھا در معماری می توانند روز به روز در خلق بناھای نوآورانه و زیبا پیشرفت نمایند.کلیدواژه ها
هندسه معماری، ریاضیات در معماری، معماری معاصرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.