نقش سیستم مدیریت هوشمند ساختمان در صرفه جویی انرژی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0381
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد شمس دهکردی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

سما صادقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

عبدالرضا کوهی فایق دهکردی

هیآت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

چکیده

انرژی در نیمه قرن بیستم مهمترین موضوع مورد بررسی بوده ، بشر امروزی در آستانه عصر جدیدی از تحولات قرار گرفته است دورانی که حتی شاید مهمتر از انقلاب صنعتی باشد. استفاده از سیستم های مدیریت انرژی سال هاست که در کشورهای پیشرفته متداول است و به سبب بروز بحران انرژی و مشکلات زیست محیطی، توسعه آنها همگام با پیشرفت علوم رایانه ای در نیمه دوم قرن بیستم از شتابی مثبت برخوردار بوده است. صرفه جویی مالی اساسی ترین هدفی است که مصرف کنندگان در استفاده از سیستمهای مدیریت انرژی به دست می آورند. هدف اصلی از بکارگیری چنین سیستمی از نظر اقتصادی کاهش هزینه های جاری از طریق صرفه جویی انرژی مصرفی تجهیزات تهویه مطبوع و در نهایت بازگشت سرمایه اولیه می باشد. در حقیقت با کنترل فرآیندهای تولید و انتقال انرژی در ساختمانها می توان آنها را طوری کنترل نمود که فقط به اندازه مصرف انرژی تولید نمایند. این فرایندها می تواند بصورت خودکار و از طریق یک میکروکامپیوتر تحت کنترل قرار گیرند. متدولوژی توسعه یافته در این خصوص از دو جزء اصلی پیشگویی بار و تحلیل مصرف غیر ضروری می باشد. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با بکارگیری از آخرین تکنولوژی ها در صدد آن است که شرایطی ایده آل، همراه با مصرف بهینه انرژی در ساختمان ها پدید آورد. در این مقاله سعی بر آن است تا با معرفی این سیستم نوین و بیان برخی از مهمترین فواید این سیستم قدمی هرچند کوتاه در راه بهبود الگوی مصرف انرژی و به تبع آن صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی بردارد. این پژوهش با بهره گیری روش تحلیلی تطبیقی تهیه شده است.

کلیدواژه ها

انرژی،مدیریت،گرمایش،سرمایش،صرفه جویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.