بررسی وضع موجود و آسیب شناسی بافت تاریخی محله مهرجرد میبد و ارایه راهکار هاو پیشنهادات در جهت بهبود آن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 580
نویسندگان
کارشناس ارشد آثار و اشیاء تاریخی و فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
کارشناس ارشد مرمت و احیاء بناهای تاریخی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
چکیده
در میان شهر های کهن استان یزد، میبد به عنوان شهری با ارزش های تاریخی و فرهنگی همواره جایگاه ویژه ای را دارا می باشد. بافت قدیم میبد، گنجینه های گرانبهایی از آثار تاریخی و فرهنگی بشر را در خود جای داده است؛ در این میان محله مهرجرد به عنوان یکی از بافت های تاریخی ارزشمند این شهرستان، طی سالیان اخیر همواره دستخوش آسیب های کالبدی و اجتماعی شده است. نظر به اینکه بافت های تاریخی که نمایانگر هویت تاریخی و فرهنگی شهر ها می باشند همواره باید در برابر ناملایمت ها از سوی عوامل انسانی و طبیعی محفوظ بمانند؛ و توجه به اینکه مجموعه های تاریخی و فرهنگی همچون شناسنامه نشانگر هویت تاریخی و ملی ماست که فقدان آن غیرقابل جبران است؛ به همین جهت مطالعه، حفاظت و مرمت و احیای بافت هدا و بناهای تاریخی امری لازم است. نتایج تحقیق پیش رو نشان می دهد که، عواملی از قبیل تغییر نگرش فرهنگی ساکنان بافت نسبت به هویت تاریخی و فرهنگی و نبود قوانین مشخص و بازدارنده بویژه تفاوت بهای زمین نسبت به سایر نقاط مدرن شهر، تخریب و ساخت و سازهای غیر مجاز در داخل بافت و به طور کلی عوامل اجتماعی و انسانی بیشترین تاثیر را در آسیب رساندن به ارزش های موجود این بافت داشته اند. روش تحقیق در این پژوهش تحقیقی استنتاجی، و روش گردآوری اطلاعات میدانی کتابخانه ای است که در آن سعی برآن شده است که ابتدا با شناخت از بافت تاریخی مهرجرد و بررسی آسیب ها و عوامل پدیدار کننده آن ها، به ارایه طرح مرمت و باززندده سازی محله مذکور پرداخته شود.کلیدواژه ها
مرمت، باززنده سازی، محله مهرجرد میبدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.