بررسی هندسه مناره های شهر تهران در دوره پهلوی و تاثیرات فرمی تفکر این سلسله بر آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره وقار

چکیده

معماری ایران در عصر حاضر تحولات غیرقابل انکاری داشته است و این نوشتار بر آن است که تحولات رخ داده در دوران پهلوی را در مناره های شهر تهران در دوره پهلوی خواهد پرداخت و تاثیرات دوره پهلوی در ساختار هندسی مناره های بررسی خواهد کرد که چگونه خط فکری این سلسله بر شکل و ماهیت بصری مناره های پایتخت این دوره تاثیر گذاشته است با بررسی یک نمونه عالی از معماری ایرانی در تهران بنام مسجد مدرسه شهید مطهری در تهران (مسجد سپهسالار) که مناره را به شکل کامل خود به کار برده است و مربوط به اواخر دوره قاجار است و مقایسه هندسه مناره های چند نمونه مسجد و فضای مذهبی تهران با مناره های آن به مقایسه تطبیقی آنها می پردازیم و تاثیر این تفکر را در تغییرات شکلی مناره ها خواهیم دید.مستندات مربوط به مساجد از کتب گنجنامه و معماری معاصر ایران به دست آمده است و ابعاد آنها از روی تصاویر استحصال شده است و به وضوح تغییرات فرمی و ابعادی مناره ها در گذر زمان مشهود می باشد. در مناره های دوره پهلوی علاوه بر تغییرات ابعادی مناره ها به تدریج تغییرات فرمی هم صورت میگیرد تا جایی که در نمونه های آخر این دوره فرم مناره عملا در فرم مسجد غیرقابل تشخیص می گردد.

کلیدواژه ها

مناره،پهلوی، مساجد تهران،مکان های مذهبی،گلدسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.