بررسی الگوریتم امکان سنجی مدیریت یکپارچه در شهر تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0339
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز استقامتی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

حامد اخوان

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی

چکیده

مفهوم مدیریت شهر پس از دهه 1970 از سوی سازمان بین المللی برنامه مدیریت شهری بانک جهانی و مرکز سازمان ملل، جهت بهبود مدیریت رشد شهرها در کشورهای در حال توسعه به طور جدی مطرح شد. بر اساس اسناد منتشر شده، از سوی کمیسیون سکونت گاه های انسانی سازمام ملل (UNCHS) در سال 1993 اهداف مدیریتی شهری شامل الف: ارتقاء شرایط کار و زندگی همه ساکنان شهر با توجه ویژه به کسانی که موقعیت پایین تری در برآوردن نیازها و حفاظت از حقوق و شیونات خود دارند؛ به تشویق وسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار؛ و حفاظت از محیط کالبدی می شود. (طاهر خانی، 1379: 4-5) شالوده مدیریت شهری عبارت است از بر عهده گرفتن نقش ی فعال در توسعه، مدیریت و هماهنگ سازی منابع برای به بیانی دیگر شهری عبارت از سازماندهی دستیابی به اهداف توسعه شهری عوامل و منابع برای پاسخگویی به نیازهای ساکنان شهر است. هدف کلان مدیریت شهری ایجاد محیطی قابل زندگی برای همه همراه با عدالت اجتماعی، کارایی اقتصادی و پایداری زیست محیطی است. هدف اصلی این مقاله امکان سنجی مدیریت یکپارچه در شهر تهران می باشد. این پژوهش از نظر هدف یک نوع تحقیق کاربردی است. با استفاده از جدول مورگان از میان جامعه آماری که تعداد 2310 نفر می باشند تعداد 350 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین گردیده است. ابزار گرد آوری این تحقیق به دو روش کتابخانه ای و میدانی انتخاب شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد که امکان مدیریت یکپارچه در شهر تهران وجود دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت یکپارچه شهری، منطقه بندی، تقسیمات کالبدی، سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.