بررسی مدل های پیش بینی جمع شدگی بتن خودتراکم
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 624
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده عمران دانشگاه یزد
استادیار دانشکده عمران دانشگاه یزد
چکیده
در سال های اخیر بتن خودتراکم با توجه به حل مشکلات سازه های بتنی خصوصا در مقاطع با تراکم بالای میلگرد نقاطی که لرزاندن بتن امکان پذیر نیست، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. باید توجه داشت که بتن خودتراکم نسبت به بتن معمولی بیشتر در معرض تغییر شکل های وابسته به زمان مانند جمع شدگی می باشد این مساله زمینه ساز مشکلاتی مانند ایجاد تنش، ترک خوردگی تغییرشکل های ناخواسته در اعضای بتنی در مجموع کاهش عمر سازه ها می گردد. محاسبه جمع شدگی بتن خودتراکم به روش های آزمایشگاهی مستلزم هزینه نیروی انسانی متخصص است از آنجایی که جمع شدگی تابعی از زمان است، اندازه گیری آن در بازه های زمانی طولانی انجام می شود، به همین دلیل مدل های پیش بینی جمع شدگی، به عنوان روش های پارامتری، با صرفه جویی در هزینه زمان بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. ایا در این تحقیق با داشتن اطلاعات آزمایشگاهی مانند نتایج آزمایشگاهی بتن سخت شده بتن تازه و هم چنین اطلاعات طرح مخلوط یک نمونه بتن خودتراکم، جمع شدگی آن در زمان های متفاوت با استفاده از مدل های پیش بینی محاسبه شده است. مدل های پیش بینی استفاده شده در این تحقیق مدل ACI-209R و مدل 2000 GL و مدل آشتو 2004 ، مدل آشتو 2007 ، مدل CEB-FIP مدل B3 بوده است. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان دهنده این بود که مدل 2000 GL جمع شدگی را بیشتر از نتایج آزمایشگاهی تخمین زده است اما در مقایسه با بقیه مدل های پیش بینی، از تخمین بهتری برخوردار بوده خطای کمتری داشته است. پس از آن مدل آشتو 2007 نسبت به بقیه مدل های پیش بینی از خطای کمتر و تخمین مناسب تری برخوردار بوده است. مدل CEB-FIP مدل B3 میزان جمع شدگی را نسبت به مقدار واقعی، کمتر تخمین زده اند. در میان مدل های پیش بینی، مدل ACI-209R از خطای بیشتری برخوردار بوده است.کلیدواژه ها
بتن خودتراکم، جمع شدگی، ترک خوردگی، مدل های پیش بینیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.