اولین کنفرانس بین المللی معماری شهرسازی عمران هنر و محیط زیست؛ افق های آینده نگاه به گذشته ICAUCAE 2015 تاثیر روانشناسی محیط در پرورش خلاقیت کودکان در فضاهای آموزشی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0309
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 549
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
چکیده
در بررسی ادبیات خلاقیت و نحوه بروز و پرورش آن، پر واضح است که تعداد اندکی از تحقیقات به مسیله محیط و تاثیر آن در شکل گیری خلاقیت اشاره داشته اندکه این موضوع لزوم تحقیقات بیشتر در این زمینه را خاطر نشان می سازد. امروزه مسیله و موضوع قابل توجه در حوزه رشد شناختی کودکان این است که آنها به جای ماجراجویی در محیط پیرامون ، به دنبال ماجراجویی در تخیل، افسانه ها و تقلید از تلویزیون و بازی های کامپیوتری هستند و حاصل سخن اینکه کودکان دوران کودکی تصنعی را سپری می کنند که دقیقا و تحقیقا توسط بزرگسالان ساخته و پرداخته شده است. مهم ترین پیامد منفی این نحوه از رشد کودکان این است که نمی توان از آنها انتظار انسانی خلاق و کنجکاو داشت. چرا که کودکان در محیط های با کیفیت پایین از نظر تحرک و انعطاف پذیری و فعالیت آزاد، در نهایت و به صورت بالفعل تبدیل به یک مصرف کننده افکار خواهند شدنه تولید کننده آن. از این رو نقش روانشناسی محیط در طراحی فضاهای آموزشی، با توجه به رنگ، فرم و فضا به عنوان عامل موثر در بهبود رفتار کودک اجتناب ناپذیر است، یافته های پژوهش نشان میدهند تحریک کنندگی محیط بر سه عامل کنجکاوی ، بازی-مشارکت و خیال پردازی تاثیری مثبت و معنادار دارد. نتایج تحقیق شامل ایده های معمارانه ای برای طراحی فضاهای آموزشی کودکان در جهت ارتقاء انگیزش و خلاقیت کودکان است؛ از جمله: تغییر پذیری فضا و اجزای آن، تداخل فضا های باز و بسته، تغییرپذیری، تنوع پذیری وبازسازی عناصر محرک طبیعی مانند نور، آب وگیاهان است. این نوشتار قصد دارد پس از آشنایی با مفهوم خلاقیت به نقش و اهمیت عوامل محیطی در پرورش خلاقیت کودکان و در نهایت به ارایه پیشنهادی در خصوص فضاهای خلاق متاثر از نقش روانشناسی محیط در این فضاها بپردازد.کلیدواژه ها
کودک، خلاقیت، روانشناسی محیط، فضای آموزشیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.